Új hozzászólás Aktív témák

  • parandroid

    nagyúr

    válasz fokukac #62198 üzenetére

    Ez egy pár évente ismételten előkerülő hír. Öregebb, mint szegény Géza volt. Az egész mögött az áll, hogy brute force-os próbálkozással ne lehessen kinyitni a készüléket, és hozzáférni a rajta lévő adatokhoz. Némiképp barbár megoldás, de ha már ott a technikai lehetősége annak, hogy valaki többszáz alkalommal rossz passkódot adjon meg, akkor legyen arra is felkészülve, hogy backup-ról kelljen visszaállítania a telefonját. Az ugyanis működik ilyenkor is. Persze a backup óta történt változások, illetve új adatok elvesznek, de ez az ára a biztonságnak. Másrészt pedig manapság, amikor szinte óránként szinkronizál a készüléked a gyártó official cloudjával (meg amivel még beállítottad), azért olyan nagy adatvesztés nem valószínű, inkább kényelmetlenség. Ellenben ez az ára, hogy a céges ügyfelek is bátran iPhone-t adjanak a kollégáknak, ami egy óriási piac, és presztizskérdés a gyártónak.

    Szerk.: Amúgy beállíthatod úgy is, hogy bizonyos számú kísérlet után automatikusan törölje a készülék tartalmát, illetve ha aktiválva van a funkció, akkor elvesztés/lopás után távolról is törölhető minden adat. Azért ez céges telefonoknál egy jó pont az IT beszerzéseknél.

    Szerk2.: A gyerek amúgy 2 éves volt a mostani hírben (érdekes módon a 2013-as hírekben is mindig kétéves gyerek követi el az ilyesmit, veszélyes kor ez), sokkal reálisabb esély volt arra, hogy a szájába veszi a készüléket, leejti, eltöri, vagy elveszíti, akárhogy is, ha valaki felügyelet nélkül hagyja a készülékét egy kétéves kezében olyan hosszú időre, hogy ennyi hibás próbálkozása lehessen annak a passkóddal, akkor legyen bármire felkészülve.

    p

    [ Szerkesztve ]

    I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.

Új hozzászólás Aktív témák