Aktív témák
-
elttiL
senior tag
Először is bocs azoktól, akikből allergiás érzést vált ki ez a topic.
Találtam egy ölég jó kenyeret: a M.......i sütő Sajtos Toast kenyere nagyon finom pirítva, 3min 50s-ig sütve nagyon finom . :) a burgonást még kipróbálom. -
elttiL
senior tag
Hát igen, egy kicsit kopár még a www.piritoskenyer.hu. (ingyé le lehet foglalni?)
Nem tuti tanácsot akartam, kiváncsi voltam, na, hogy ki mint hogyan, ugyanúgy, mint ha szilikont kennél a kenyérre, izé, a cpura a vajat, vagy hogyisvanez :F
Tennap vettem egy vm. pécsi sütő cég (pici cég) (ja, pécsi vagyok majdnem)....kenyeréből..., még nem próbáltam ki.
[.....] annyira kell megpirítani, hogy alig láthatóan barnulni kezdjen, és egészen picit ropogós legyen a felszíne. - ez így nekem is ok, de ultra száraz/izszegény , és ez engem egy kicsit zavar, és arra ösztönöz, hogy tovább keressek, addig, amíg meg nem találom az igazi kenyeret....:B
[Szerkesztve] -
simonzé
addikt
Nagyon poén! Nem tudtam, hogy komolyan vegyem-e az aláírásodat, és beírtam a böngészőbe a piritoskenyer.hu-t. :DD Tetszik a lapdesign! :D
Igazad van, semmi baj a topiccal, de tuti tanácsot nem fox kapni, mert nekem pl. a Mátészalkai Sütőipari Vállalat termékei jönnek be leginkább, ebből te Bp-n nem sok hasznos infót tudsz leszűrni. Pedig ők még igazi k e n y e r e t sütnek.
A mindenhol kapható csomagolt (tartós) szendvicskenyeret annyira kell megpirítani, hogy alig láthatóan barnulni kezdjen, és egészen picit ropogós legyen a felszíne. Nekem az ilyen a kedvencem. -
zaba
tag
Tapasztalataim alapján a Siemens-Porsche design TT91100GB pirítóján a Tesco 2,5 napos saját magam által szeletelt fehérkenyere a legjobb. 3.5 fokozaton sütve.
-
elttiL
senior tag
Helló!
Hidd el, sokat gondolkoztam rajta. (ha nem gondolkoztam volna 1x-se, akkor östag lennék itt. :P) Érdekel a téma, nem szégyellem.
Azért értelemben vetexik a ''szeretem a cd-íróm''- mal, valljuk be az én javamra. :C
Elkezdem tesztelni a kenyereket és és és háááát? NEM mondom meg nektek meg, hogy mellyik a tuti.
Ui.: jó a szeretem a cdíróm topic
nincs sértődés, persze, hogy nincs, miért lenne?
elhódítottam volna a leghülyébb topic címet? (de nem a leghülébb fórumzoo címet), erre azt mondom: bütte vadok rá . szoros a küzdelem, számtalan f@szságot kérdeztek itt meg egymástól láttam az elöbb egy ilyet: kutya :F -
Yaye
őstag
Áááááá, voltak ettől sokkal hülyébb topikok is, legalábbis ha azokat nézzük amiknek azért volt _bármi_ értelmük. A Milyen virágföldet petúnia alá, vagy mi, az pl nagyon megragadt bennem. Vagy a tesco gazdaságos topik. Jó kis topikok ezek, még ha elég hülyék is, szvsz. :)
-
simonzé
addikt
Egyszerű a képlet:
A kenyérpirító típusszámát add hozzá a teljesítményéhez, és a gyártó nevét alkotó betűk angol ABC-ben elfoglalt helyének négyzetgyökéhez. Ezt el kell osztani az alkalmazandó kenyér fehérségi együtthatójának és Kcal értékének szorzatával, majd az egészet köbni kell hetvenháromszázzal.
így megkapod az optimális sütési időt.
Egyébként gratulálok, heves küzdlemben sikerült megszerezned a ''Leghülyébb PH-s topic'' címet. :DD Ez eddig asszem az én birtokomban volt az alábbi gyöngyszemmel: [L]http://prohardver.hu/rios3_forum.php?mod=40&id=10229&arc=f[/L]
Ne sértődj meg, nem bántani akarlak, sőt jól szórakozom, de legközelebb kicsit gondolkozz topicnyitás előtt! :D -
Den
veterán
ne a topic nyitás tényével volt gondom, hanem azt nem hiszem, hogy a ma kapható kb 20 féle kenyér közül mi meg tudjuk mondani, hogy _neked_ melyik fog ízleni.
Amúgy _én_ a előszeletelt zacskós kenyerekből készült pirítóst nem szeretem, hanem a hagyományos (egyben árult, nem formában sütött), kenyérből készültet, de friss kenyérből nem jó, a 2-3 napos kicsit már szárazból a legjobb. De öcsém pl a szeletelt kenyeret szereti szal ízlés dolga.
Amúgy leges legjobban nem a pirítóssütőben sültet szeretem, hanem régen a villanysütő platniján sütöttük, ma ezt gázon száraz teflonserpenyővel utánzom. Más a külső kérge hogy nem csak sugárzó hőtől sül, hanem érintkezik a forró felülettel. -
elttiL
senior tag
Nem viccnek szántam.
Den: Vannak itt sületlenebb (:) ) témák is, keress rájuk.
Faradt gőzbe raktam, asszem itt van a ''Mitől puncs a puncs'' okosság is. Meg a T.S.O gazdaságos is. legközelebb, ha virágöntözési szokásokról szeretnék topicotnyitni, nyitok inkább egy intel vs. amd-t, arra csak azt irod, van már ilyen.
Nekünk (kicsaládomban) soha sem volt kenyérpirítónk (ne sajnáljatok miatta), ha pirítóskenyér kellett, zsírban/olajban kreáltuk meg, fokhagymával okés volt. Egyszer jó régen, valami bútorcipelés ürügyén ettem kenyérpirítóban pirított kenyeret, megvajazva, bacon szalonnával, tök fincsi volt.
Most x év után valahogy szeretnék ilyet enni, mindig kis menyassznyommal hétvégén reggelente. Remélem nem bűn.
Persze manapság már a pizza meg a pacalpörkölt dívik reggelente.
Na akkor van valami tuti kenyér, vagy próbálgassak.
Ja egyébként: anyós/após (jelöltek) -éknak kis pékségük van, igazán tuti kenyeret csinálnak, nem mükenyeret, de nem igazán tudták megmondani, hogy mi is kellene abba kenyérbe. (lehet, hogy azért, mert nem csinálnak eszement dolgokat (pl. tartós kegyeret se, az E betük nem hazudnak, vagy a tigris/oroszlán/pingvin/celeron kenyeret :) )
Hogy értelme legyen a topicnak (egyesek szerint): eladó radeon9100 (connect3d, 128MB) pécsi átadással, asszem egy kis gar is van még rá.
tényleg azt gondoltam, hogy megmondjátok a tutit.
[Szerkesztve] -
Den
veterán
Mi is szoktunk ilyen géppel sütni :) Csak eleinte nem akart sehogy sem sikerülni. Aztán kiderült hogy a bolti lisztek (bl 500, stb) nem elég jó minőségűek hozzá, és kis utánajárással az is kiderült hogy a sikér a dolog kulcsa. a kenyérben ugyanis ebből alakul ki dagasztáskor az a fehérjeháló ami a kenyér szerkezetést adja.
Majd este megkérdezem hol az a bolt ahol a megfelelő lisztet és sikért lehet kapni.
Ami jó még, a metróban lehet(ett?) kapni, eleve kenyérsütőhöz készült lisztet, ebben már benne volt az élesztő, cukor, meg a többi szükséges adalék, csak víz kellett hozzá és egész jó kenyér sült belőle. -
Yaye
őstag
Ó, akkor neked szerencséd van, első kézből tudod.
Már látom is lelki szemeim előtt a megoldást: egy hatalmas Moulinex cséplő-őrlő-dagasztó-sütő gépet, a Granny 3000-et: élettartam-garanciás krómacél cséplőegység 3 lépcsős szemosztályozóval, digitális sikéradjusztrátor, pollenszűrő, rádiós atomóráról üzemelő időzítő, beépített vízlágyító és fuzzy logic intelligens dagasztómodul, színes kijelző, polifonikus csengőhangok, letölthető java játékok :D -
Pet_i
senior tag
Tényleg sz@r a bp-i kenyér. Mi akárhányszor vidéken vagyunk, mindenhol 1000x finomabb, ropogósabb a kenyér. Ja, és másnap is ehető. Egyébként a legjobb pirítóst idáig Írországban ettem. Zacskós szeletelt toastkenyérként árulják és semmi köze az itthon hasonló csomogalású négyszögletes, fűrészporízű kenyérimitációhoz. Kár, hogy itt nem kapni! :(
-
Yaye
őstag
Lapos?! :F De hiszen nagyanyáink sem formában sütöttek, mégis király cipók kerültek ki a kemencéikből. Valami biztos nem az igazi, vagy a liszt, vagy az élesztő, vagy a technikátok nem elég kiforrott, hogy szétlapul szegény könyír :D Na majd meginterjúvolom apámat, hátha tudja a frankót, nagyanyám mint minden rendes tanyasi háziasszony, maga sütötte a család kenyerét.
-
Ye_Nő
tag
Igen,mi szoktunk, de nem ez a 'beleteszem-megsüti-magát' módszer, hanem ''rendesen'', szóval szépen összerakod a hozzávalókat, aztán dagasztás ezerrel. :D Általában elég laposra szokott sikerülni, mert nicsen hozzá forma, mint a pékségben, hanem csak simán acél sütőlemezen sütjük, de nagyon finom, sokkal jobb, mint a boltban kapható kenyerek. :) Kenyérliszt tekintetében lásd az előző hozzászólást. :)
-
Den
veterán
lehet jó kenyeret csinálni, csak jó lisztet kell szerezni hozzá. A malomipari szakboltban lehet megfelelő sikértartalmút venni, a bolti lisztek nem az igaziak, morzsálódós lesz a kenyér, mert kevés a sikér bennük. Amúgy sikért is lehet kapni külön, és érdemes is tenni a tésztába a liszt minőségétől függő mennyiségben.
kis kisérletezés után nagyon jó kenyeret lehet ilyen géppel sütni. A sütő jellegéből adódóan nem pont olyan mint a kemencében sült, elsősorban a kérge nem olyan ropogós. -
Yaye
őstag
Szokott valaki otthon saját kenyeret sütni? Ilyen villanyos időzítős cuccban amibe este beletöltöd a lisztet a vizet meg a sót, elmégy aludni aztán reggel hatkor kiugrik belőle a friss kenyér. Lehet azzal rendes, valódi kenyeret sütni (a formájától eltekintve persze)? Elvégre abba olyan lisztet tesz az ember amilyet akar, és kimaradhatnak az állományjavítók, térfogatnövelők meg egyéb szarságok. És mintha ilyennel lehetne csinos téglatest alakú kenyereket sütögetni, lehet hogy pont ideális alakú pirításhoz meg szendvicssütőbe.
-
szerintem nagyon szarok a mostani kenyerek.
mintha nem is kenyerek lennének. a zacskós szeletelt kenyerek a lerosszabbak. szerintem ezek is pasztából készülnek, mint a cukrász sütemények.
a multkor kakoba apritottam egy pár szeletet ebből a kenyérből, és nem volt képes rendesen bepuhulni !! egyszerüen hulladék. és ha nem esszük meg rőgtön hajlamos 2 nap alatt megpenészedni.
anyám szokott venni normális kenyeret is, de az se az igazi.
emlékszem régen volt olyan, hoyg kajáltunk, és nem birtuk megállni, hoyg meg ne dicsérjük a kenyert. mostanában ilyen nem nagyon van.
szerencsére itthon nem sok kenyert eszek.
szendvicseket barátnőméknél szoktam nyomatni. az ő anyja barna kenyeret nyomatja ezerrel. pontosan nem tudom ,hoyg milyet, de nem a legolcsóbb szinezettet.
hát régen ilyen nem volt.
olyan 10 évvel ezelött ettem utoljára normális piritos kenyeret nagymamánál.
ő ugy csinálja, hoy előszedi a kb 50 éves piritóját. majdnemolyan mint a palacsintasütő, csak ennek laposak a szélei. lukacsos az alja, és még van rajat valami drotháló szerüség. és a kenyeret a gázon láng felett piritja :DD
a kenyér tiszességes kilos kenyér volt. akkor még finomat csináltak. -
Den
veterán
Ez most vicc ugye? Bemész a boltba veszel egyfajtát, kipróbálod, ha nem jött be akkor legközelebb mást veszel
eggyébként meg vegyél 3-4 ezerért egy pirítóssütőt, abban lehet normális pirítóst sütni, vagy egy teflon serpenyőbe tűzhelyen.
Friss kenyér nem az igazi, 2-3 napos-ból éerdemes -
LOTR
addikt
talán ez volt a tegnapi nap topicja?? ááá :DD:DD
ilyet melyik kenyér a legjobb :D:D:D:D
sztem ha veszel kenyérpirítót akkor ha 1x rakod bele a kenyeret nem süti át
ha 2x rakod bele feketévé süti
tehát 1,5 szer kell belerakni, viszont az már túl bonyolult egyszeri júzer számára
úgyhogy együnk vajaskenyeret :) -
elttiL
senior tag
Használtam a keresőt, de nem találtam hasonlót.
Szeretném megtudni, hogy melyik kenyér a legalkalmasabb arra, hogy a lehető legfinomabb pirítóskenyeret süssek belőle. Az olajban, zsírban megsütött nem jöhet szóba, mert csak. A hardware egy LG kenyérpirítós mikrosütő, rettenetes 900W-os (mikrosütő) teljesítménnyel. Tehát a sowtware-t keresem hozzá: szeletelt toast kenyér képében. Ami nem jött be eddig: a raps (<--->) toastkenyere: száraz, totálisan íztelen pirítóst kapunk, ha ezt használjuk. (megjegyzem: a bundáskenyérnek okés). Hagyományos fehér kenyér: mint az előző.
Érdekel a sütési idő is. A sütőn max 3 min 50 sec állítható be. Ha ez nem elég, akkor ki mennyivel szokta túlsütni, szószerinti fordítással: mekkora az overburning.
Szerintem valamilyen ''adalékos kenyér'' a megoldás: burgonyás? De ezt csak gondolom.
A gyári kerek meg szögletes kétszersültet hadjuk ki.
Aztán, nem zárkózom el egy miniteszttől sem a sütővel.
Hát szóval hajrá!
Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- Lenovo ThinkPad L15 Gen 2 - 15.6" FullHD IPS - i5-1135G7 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest