Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Én is elkezdtem élni a Days of Play nyújtotta akciókkal. Bár nem vittem túlzásba. Amit írtam is pár napja, Shadow of the Colossus és MLB The Show 18. Ezt a kettőt vettem meg (egyenlőre?).

    Mivel itt biztos nem sokan vannak akik vevők az MLB The Show 18-ra, ezért úgy gondoltam, írok róla pár sort. Ilyen első benyomás szerűen.

    MLB The Show 18

    A játék már az első indításnál is magával ragadott, ugyanis itt van egy nagyon hangulatos intro. Ami az EA játékokban már nagyon sok év óta nincs. Nagyon jól megadja az alaphangulatot, szépen szerkesztett videó, jó zenével. Nézzétek meg, akit nem érdekel a baseball, annak is érdemes, mert tényleg hangulatos.

    MLB The Show 18 Intro

    Nagy mélységekbe menő tesztet nem tudok (még) írni. Kb 2 órát játszottam eddig vele. De látszik, hogy a Sony itt is maximálisan kitett magáért. Valahogy sokkal minőségibbnek tűnik az egész, mint az EA sportjátékai.
    Én féltem az irányítástól, nem tudtam elképzelni, hogy hogyan oldották meg. És ez a pont nyűgözött le legjobban. Ugyanis a fejlesztők nem erőltetnek semmit ránk. Konkrétan a négy fő játékszituációra, dobás, ütés, futás, elkapás. Egyenként három irányítási séma közül választhatunk!! :Y És itt nem arról van szó, hogy a kontroller gombkiosztása más! Nem, itt olyan szinten eltérnek az irányítási sémák mint ha külön-külön játékok lennének. Ez eszméletlen. Van egy komoly tutorial, és ott ki lehet próbálni az összeset, majd egyesével kiválasztani azt, ami nekünk a legjobban kézre áll. Kb ezen a ponton elszállt minden kételyem a játékkal kapcsolatban. Itt már tudtam, hogy ez a játék ismét top-TOP minőségű. Nem véletlenül van ott az elején a Sony Interactive Entertainment felirat. Ami szerintem a kiváló játékok egyik ismertetője. :D

    Igazából a játéknak nem láttam olyan aspektusát amibe bele tudnék kötni. A zene nagyon jó, jól válogatott nóták (Ellenben a GTS zenéitől falra tudnék mászni). A grafika csodás. Itt nem kartonpapír közönség van. Minden 3d-s a fű is. Mikor pedig kiütöd a labdát a lelátóra, akkor a közönség igyekszik elkapni, mennek a labda felé. És ez nem csak Home Run-ok esetén. Foul ball-nál is. NHL és Madden-nel ellentétben itt az összes játékos valósághű modelt kapott. Lindor az Lindor, Altuve az Altuve. A készítők nem kötöttek kompromisszumot. Az egész stadion él, értem ez alatt, hogy például a Cleveland Indians stadionjában a Progressive Field-en, az óriás kivetítő folyamatosan az aktuális állást, és statisztikákat mutatja. A játékosok ruhája piszkolódik, és az egész meccsen úgy is marad.

    Elkezdtem a Road to The Show játékmódot. Ilyen van a Fifában is, amolyan sztori mód. A játékos generálás olyan részletes, hogy ledobtam a hajam. Csak arra, hogy milyen pozícióban várja a játékos ütőként a labdát, arra több száz! variáció van. ütő és dobó mozdulatra pedig szerintem 1000 is van. Mindent testre lehet szabni. A játékos kinézetét, a felszerelések színét, típusát...mindent, fel sem lehet sorolni.

    Játékmenetben egyértelműen ez a játék az, ami képes tökéletesen visszaadni az eredeti sportot. Erre se a Fifa, se NLH, Madden nem képes. Ez igen. Persze, a sport sajátosságai miatt is, ez a legjobban megvalósítható.

    Nagyon elégedett vagyok vele. Jó vétel volt.

    (#154015) ProEvoFan Nem, (még) nem vettem meg újra. És nem tudom, hogy meg fogom e.

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák