Új hozzászólás Aktív témák
-
kenwood
veterán
-
Hieronymus
veterán
"van az egyik véglet: a 2 falatnyi adagok, flancosan tálalva, egy marék fogyaszthatatlan dizájnelem közt... na, a pléhcsárda a másik véglet
...ahol a 2kilós rántott szelet maradékát körettel együtt bevágják egy szatyorba és viheted"
Korábban linkeltem a magyar Michelin éttermeket. A lista alján van az elfogadható árú és jó minőséget nyújtó magyar éttermek listája. Ha teheted próbálj ki egyet. Ezek nem a két dísz közé pöttyentett közel ehetetlen vackok.
"....szerintem minimum lenne ennyi igényesség minden ételt előállító helyen, hogy rendezett legyen a konyha... (főleg, hogy nem jelent nagy pluszköltséget, csak humán erőforrást)"
Mindenki szerint.
De nem csak a tisztaság a probléma az éttermekben.
Agyonhasznált, rozsdás eszközök és omladozó falak vannak sok helyen. Takarítással képtelenség megtartani önmagában a megkívánt állapotot. Egy konyha felújítása hatalmas költség. A plusz takarítószemélyzet sem olcsó ma már.
Ezért lavírozik a nemlét határán sok étterem. Legalább is egy fosos járványig. -
mephi666
nagyúr
van az egyik véglet: a 2 falatnyi adagok, flancosan tálalva, egy marék fogyaszthatatlan dizájnelem közt... na, a pléhcsárda a másik véglet
...ahol a 2kilós rántott szelet maradékát körettel együtt bevágják egy szatyorba és viheted
én inkább a 2 véglet közt maradok: nem kell a sok flanc ahhoz, hogy ízlésesen nézzen ki a kaja és a mennyiséget is be lehet normálisan állítani, hogy átlagember bőven jóllakjon, de a nagyétkűek se haljanak éhen
...amúgy a pléhre is ráment a nébih, amikor gusztustalan körülmények uralkodtak a konyhában... azóta ez elvileg rendeződött, de szerintem minimum lenne ennyi igényesség minden ételt előállító helyen, hogy rendezett legyen a konyha... (főleg, hogy nem jelent nagy pluszköltséget, csak humán erőforrást)
-
Hieronymus
veterán
https://welovebudapest.com/cikk/2022/11/3/gasztro-magyar-michelin-csillagos-ettermek-2022
Magyarország alul reprezentált a listában, de azért van lehetőség moderált árak mellett is minőségi ételt fogyasztani.
-
hokuszla
senior tag
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
https://nerdyfoodies.com/countries-with-the-most-michelin-stars-412.html
Which country has the most Michelin star restaurants?
1. France (758)
2. Japan (544)
3. Italy (432) -
Picco
addikt
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
"A lepusztult épület lepusztultsága és a konyha tisztasága között nincs szoros összefüggés. Egy szalmonella fertőzés eléggé kellemetlen tünetekkel jár. Inkább tartsák be a higiéniás előírásokat.
A videóban kb az összes előírás betartása hiányos. Ami a japánokra kevéssé jellemző. A szusi készítésnél magas színvonalon tarják meg a előírásokat. A nyers hallal nagyon kell vigyázni."dolgoztam sushi etterembe, manageltem is egyet rovid ideig ami delivery only volt(az eat-in reszet epp akkor alakitottak at amig ott voltam) de voltam beugros mas branchokban is tehat az a resze is ismeros valamennyire es egyet is ertek a az altalad irtakkal.
"Az éttermek döntő többségében nincs valóban jó szakács. Mélyhűtött, félkész ételeket tálalnak a vendégnek, melegítés/sütés után. De sok esetben ezt sem sikerül jól elkészíteni az alkalmazottaknak."
ez is tulnyomo tobbsegben igy van sajnos, viszont amiket en emlitettem (altalaban pakisztani kifozdek vagy hasonlok) azoknal meroben mas a modus operandi. nem szivesen mennek be a konyhaba kritikus szemmel, isten sem tudja mit talalnek de abszolute 10/10 izre.
jellemzo meg hogy foleg epulet kulsejehez kepest kicsivel magasabb arakon dolgoznak, de a curryben levo husok (mar amennyire ez megallapithato) egy par fokkal jobbnak tunnek a hasonlo uzletekhez kepest akik kicsivel tobbet adnak a kulcsinre, izrol ne is beszeljunk mert az tenyeg nagyon rendben van.feher hollo: kulturalt helyseg, belvarosban, kituno szakaccsal es normalis aron is van, de eddig egy ilyennel talalkoztam birmingham city centreben...londonban szerintem ez megoldhatatlan a berleti dijak miatt.
-
Hieronymus
veterán
Két gondolat.
A lepusztult épület lepusztultsága és a konyha tisztasága között nincs szoros összefüggés. Egy szalmonella fertőzés eléggé kellemetlen tünetekkel jár. Inkább tartsák be a higiéniás előírásokat.
A videóban kb az összes előírás betartása hiányos. Ami a japánokra kevéssé jellemző. A szusi készítésnél magas színvonalon tarják meg a előírásokat. A nyers hallal nagyon kell vigyázni.Igen, a sorban állás vagy a tele parkoló jelzi, hogy elfogadható ételeket készítenek. Nem minden esetben az íz jelent előnyt. Az olcsó étel is generálja a sort.
"...nagyon remelem ott tobb penzt kapott mint a szakacs."
Az éttermek döntő többségében nincs valóban jó szakács. Mélyhűtött, félkész ételeket tálalnak a vendégnek, melegítés/sütés után. De sok esetben ezt sem sikerül jól elkészíteni az alkalmazottaknak.
Ha van egy étteremnek Michelin-csillaga, az jó szakácsot feltételez. Valójában a szakács kapja és nem az étterem, azt a csillagot. De azt is érdemes megnézni hogy milyen konyhát visz az étterem. Én a francia konyhát kevésbé szeretem. Szóval nem piszkálom a francia éttermek étlapját.
Ha van a közelben Bib Gourmand jelölésű étterem, azzal sem jársz rosszul. Az ár - minőség aránya jó. -
Picco
addikt
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
ez a megszallott elkotelezes elegge idegen/erthetetlen szamomra, nem sokszor talalkoztam vele eletemben, csak tisztelni tudom.
UKben a leg izletesebb kajakat olyan helyekrol ettem ami kivulrol lepukkant "hole-in-the-wall" volt de mindig sor allt elotte, sokaig nem ertettem aztan egyszer en is bealltam a sorba.
legnagyobb csalodasok pedig bizony ott ertek ahol a foldrol lehetett volna enni, takarito szemelyzet nagyon remelem ott tobb penzt kapott mint a szakacs. persze mindketto fentebb felsorolt peldara volt kivetel is.
-
válasz
Hieronymus #1 üzenetére
Itthon is a legjobb helyek hasonlóak. Ott a Pléhcsárda. Minden helynek megvan a maga specialitása.
És ez az alázat a munka felé ami errefelé nagyon hiányzik. -
Hieronymus
veterán
Nehéz hozzászólni.
Borzalmas körülmények között dolgozik ez az ember. Sajnálom. De mi nem értjük teljesen a japán gondolkodást, ezért nehéz megítélni.
Borzalmas körülmények között készíti a ramen levest. Inkább egytálételt. Jobban belegondolva nem tudnám elkezdeni enni. Az NNK nagyjából 1 másodperc alatt csukná be örökre a kifőzdét."A ramenről azt szokták mondani, igazi szuperétel, hisz tele van egészséges alapanyagokkal: kerül bele például gyömbér és fokhagyma, ezek a hozzávalók immunerősítőnek is kiválóak."
A videót végignézve már értem az immunerősítő hatást.
Új hozzászólás Aktív témák
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen házat vegyek?
- DOOM - The Dark Ages
- Építő/felújító topik
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- LG 55QNED87T 139 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- LG 65QNED87T 165 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- MacSzerez.com - 2022 MacBook Pro 13" Retina M2 / 8GB RAM / 256GB SSD / Asztro / Garancia / Magyar
- 3x ASUS Turbo RTX 2080 Ti (11 GB) / Frissen pasztázva / Igény esetén + EKWB vízesblokk.
- LG 75QNED87T 190 cm-es 4K QNED Gaming Erőmű, 120Hz-el és 3ms válaszidővel!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3054, 96% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3021, 91% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest