Új hozzászólás Aktív témák

  • gerner1

    veterán

    válasz sxxorp #3014 üzenetére

    Az egyes régiókra, egymástól eltérő időpontokban & eltolva kerül kiosztásra minden firmware release. Leginkább azért, mert így elkerülhető az OTA szerverek túlterhelése. A másik ok, hogy vannak régiókódok, amelyek a sorban azért is elől vannak (Európában, pl a DBT..) mert pl a piaci méretük okán is tesztelési célt is szolgálnak. Ergo, ha van valami hiba egy adott új release -ben, akkor az a nagyobb merítésben hamarabb kiderül, és a többire [amelyek szintén ugyan abba a firmware-CSC -be tartoznak (ami itt: OXM) ] már nem kerülnek kiosztásra.
    Az anyacégnél, az az általános rutin, hogy a független régiókódokra kerül a kiosztás előbb, és csak utána a szolgáltatós kódokra. Van egy pár kivételes eset (pl a szolgáltató hálózatában bekövetkezett változás miatt) amikor másképp van, de ahhoz az is kell, hogy az a kód önálló (single-CSC firmware) legyen, vagy önálló szolgáltatós 'multi-CSC' (a Samsung más típusainál: ilyen a Telekomos ODX, vagy a Vodafonos VFG,VFR ,stb... ) firmware.

    Tehát, itt nem marad más, mint vagy várok, amíg ugyan azt az OXM -et megkapom én is TMH kóddal, vagy nem várom meg, és lehívom ugyan azt az OXM release -t plö XEH kóddal, és ODIN -nal felrakom (a "HOME_CSC*... "file -t használva), ahogy már -az- szóba került ma, és akkor az úgy települ, mintha OTA -n érkezett volna.
    A végeredmény, mindkét (⇑) esetben ua lesz, csak az egyikkel kevesebb a vesződség, de türelmesebbnek kell lennem, míg a másiknál fordítva.

    Az persze "X-akta" itt is, hogy mi az oka(?) annak, hogy néhány user -nél több release sem érkezett/érkezik meg, azaz, vannak akik akár 2-3 release -zel korábbin vannak, mint ami aktuálisan elérhető/kiosztásra került.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák