Új hozzászólás Aktív témák

  • ernyo15

    csendes tag

    Fűszeres csirkecomb
    (A Philips applikációból, a leírás zanzásítva de a lényeg benne van, ha nagyon félre fordítottam valamit javítsátok ki.)
    4 db csirkecomb (kettévágva, a kép alapján), nálam 8 db alsó combból készült
    2 teáskanál barna cukor
    1 teáskanál chili „por”
    Frissen őrölt bors
    1 gerezd zúzott fokhagyma
    ½ evőkanál mustár
    1 evőkanál olíva olaj

    Keverjük össze a „száraz” hozzávalókat , majd ezt az elegyet az olajjal. Dörzsöljük be a csirkecombokat ezzel a páccal és hagyjuk 20 percig pácolódni.
    Melegítsük elő a sütőt 200°C-on 3 percig.
    Süssük a csirkecombokat 200°C-on 10 percig majd forgassuk meg őket és süssük 150°C-on 10 percig.
    Az első 10 perc vége felé jött egy kis „fehér füst” a lecsepegett pác és zsír miatt így fordításkor ezt kitöröltem a tál aljáról.)
    Rossz szokásom szerint „biztos ami biztos” tovább sütöttem 5 percig 150°C-on de így is szaftos puha lett. A bőre nem volt ropogós így legközelebb a ráadás sütést 180°C-on fogom csinálni.

Új hozzászólás Aktív témák