Új hozzászólás Aktív témák

  • dzsoltike

    csendes tag

    Na, összeszedtem néhány kábelt és csináltam egy gyors mérést.

    Ezt a töltőt, annak is az USB-A portját használtam:
    Baseus Quick Charge 4.0 3.0 USB Charger [link]

    Ez volt a mérőműszer:
    HIDANCE A3-B Color USB Type-c tester Wireless Bluetooth DC Digital voltmeter current voltage meter detector power bank charger indicator [link]

    Telefon ugye a Mi8 volt. A kísérlet kezdetén 48, a végén 56 % töltöttséggel.

    Kábelek:

    Gyári Xiaomi kábel
    6,56 V
    2,55 A
    16,7 W

    BlitzWolf® AmpCore BW-TC5 3A USB Type-C Braided Charging Data Cable [link]
    6,56 V
    2,56 A
    16,8 W

    FLOVEME 2.2A Type C Fast Charging Cable [link]
    6,57 V
    2,56 A
    16,8 W

    Baseus 5A USB Type C Cable [link]
    6,57 V
    2,56 A
    16,8 W

    Baseus 3A USB Type C Cable [link]
    6,57 V
    2,60 A
    17,0 W

    ROCK USB Type C Cable (0,25 m) [link]
    6,57 V
    2,55 A
    16,7 W

    A kijelzett értékek kis mértékben természetesen szinte folyamatosan változtak, így mindig az aktuális számot jegyeztem le. Amint látható, eléggé kiegyenlített a mezőny. A győztes az a "gagyi" 3 Amperes Baseus lett, amit egy gyenge pillanatomban rendeltem meg. Utólag már nem is tudom, hogy miért, mert a színváltós LED gyűrű kissé bazári jelleget ad neki. De nem túl tolakodó, együtt lehet élni vele. Mindenesetre az lett a munkahelyi töltőm kábele, amit kb havonta kétszer használok. Amúgy kinézetre, tapintásra eléggé minőségi benyomást kelt és nem volt még 3 dollár sem az egy méteres, míg a félméteres is csak 1,99.
    Meglepő volt, hogy a 2,2 Amperes Floveme is 2,56-ot tudott, az 5 Amperes Baseus meg nem vitt át többet. Le is lett passzolva a fiamnak, mert nálam felesleges luxus. Huawei mellett ő inkább hasznát tudja venni.

    Én azt szűrtem le mindebből, hogy teljesen felesleges a kábelen agyalni. Azt a nagyjából 6,5 V - 2,5 A szintet, amit a Mi8 kér, lehetséges hogy bármilyen kábel simán meg tudja ugrani. Így kábel választása esetén a megjelenés, az ár, esetleg a márkahűség lehet a döntő szempont. Legalább is nálam a jövőben az lesz, ha kell még.

    Bár egy olyan intelligens kábelt el tudnék képzelni magamnak, amit percre lehetne programozni, hogy mennyi idő után kapcsoljon le. Mint pl ez [link] de ennél csak órás raszterben lehet lépkedni. De én soha nem töltöm a telefont még egy órán keresztül sem folyamatosan.
    Vagy ha lenne olyan kábel, amit mondjuk arra lehetne programozni hogy ha az áramerősség leesik egy bizonyos érték alá, akkor szakítsa meg az áramkört. Na az tetszene.

Új hozzászólás Aktív témák