Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz randras_83 #18011 üzenetére

    Köszönöm. :R
    Ez alapján úgy tűnik, hogy az új frekvenciákat (5-ös a betűk után/közt) bár fogja, érdemben nem jut velük többre. Már a GPS+GLONASS+SBAS (USA+Orosz+EGOS, ami két komplett rendszer + egy kiegészítő EU-s korrekciós) is tud ~3m pontosságot a régi civil sávokkal (L1, E1). Az új frekvenciákkal akár ~0.3m lehetne az elvi pontosság (bár ez eltarthat 1-2 percig, ami alatt mozdulatlanul kell bámulnia az eget). Bár az nem meglepő, hogy a GPS műholdakból nem lát felettünk elegendő L5-öst, ami önmagában működőképes lenne (3+1), ott van viszont a GALILEO, ami egy komplett harmadik önálló rendszer, és 5 pontból is lát E5a frekvenciákat.
    Gondolom, hogy az Android 10 nincs még erre (E5a) optimalizálva, és amúgy sem CPU/akku-gyilkos módban dolgozik (egy angol doksit futottam át, amiben néhány 10 centis számokig jutottak, de az valaki egyedi szoftvert használt a nyers méréseken, ezért voltam kíváncsi, hogy mit tud csak így magában, az Android rendszeren át feldolgozva - a telefon megjelenése idejéből találtam csak erről teszteket, de azóta volt pár frissítés...).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák