Új hozzászólás Aktív témák

  • tailor

    őstag

    válasz freeapro #3022 üzenetére

    Tedd hozzá, hogy a legolcsóbb autófókuszos megoldás ez.

    #3023: Sajnos nem értem, hogy itt mivel nem értesz egyet... Azzal, hogy a Helios-szal nem lehet a fentebb linkelt képhez hasonlót készíteni? Mert nagyon is, sőt. Ár-érték arányban ez egy pöpec obi, és pont arra a legjobb, hogy az Ipadipad-hoz hasonló kezdők fillérekért megtapasztalhassák a "dof-élményt". Az SLT vázakkal az élőképbe való belenagyítással már a fókuszálás sem gond.
    Vagy esetleg azzal nem értesz egyet, hogy ne vásároljon össze mindent rögtön az elején? "Rossz minőségű objektívekkel nagyot lehet csalódni" - és éppen ezért először érdemes a technikai tudást és a látásmódot fejleszteni, hogy tudja az ember fia, milyen objektívre van szüksége, és melyiknek mi a jellemzője. Én is átmentem ám ezen a folyamaton, és ismerem a tapasztalatlanságból, kísértésből eredő problémákat, azért tanácsoltam azt, amit.

    A Minolta AF obik közt vannak jók és olcsók, ez kétségtelen. De a korábbi FF-es üvegek a maguk 24-28-as kezdő látószögükkel pont a kezdőknek nem valók, ugyanis rettenetesen fog nekik hiányozni az a 6-10 mm a nagylátó végről. Sőt, még én sem vettem volna magamnak ilyen obikat anno az SLT-re, mert engem baromira zavart volna, hogy ekv. 36 mm-el látószöggel "nyitok". Egy kisebb szobában a csoportkép készítése pl. alapból ki van lőve, úgyhogy én semmiképp nem ajánlanám ezeket a FF zoom obikat ekkora szenzorra. A 18-55 II kitobi tökéletesen kiszolgálja képminőségben az emberek 80%-át, ha nem többet. Ha meg igénye van jobbra, mert kitapasztalta, akkor vannak erre más (drágább, persze, de APS-C szenzorra való ) lehetőségei.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák