Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz 80hun #11873 üzenetére

    Elvi síkon így van és így is tervezik a mostani obikat, hogy kiszolgálja a nagy felbontású szenzorokat.
    A gyakorlat pedig nekem némileg ellentmondásos.

    Néha amikor korábbi képeket is nézegetek már többször megleptem magam, hogy a 10 évvel ezelőtti fotóim egyszerűen jobbak, erősebbek, élesebbek, mint amiket mostanában készítek. Persze akkor sokkal többet fotóztam. A lényeg, hogy magában a képminőségben némi visszalépést vélek felfedezni, főleg a képélességben.
    Most egy a6000-em van és a legtöbbet a 16-70z van rajta (van 35/1,8 és 50/1,8 is). Mind a gép mind az obi megjelenését nagyon vártam (első vevők között voltam az országban).
    Ezzel szemben régen még bőszen dslr-eztem, aminek a súlyából elegem lett. (Olympus E3 és a 12-60, 50-200 obik valami zseniálisan rajzoltak) Hiába csak 10 Mp-es képeket lőttem most meg 24Mp-es az a6000, mégis a 27"-es kalibrált wqhd monitoromon egyértelműen a régebbi technikával készült képek a tetszetősebbek.
    A Sony képeit nézve azt mondom jók. A régi képekre meg "woww! ilyet is tudtam?" :Y
    Pedig a Sony szenzora sokkal sokkal jobb mint, ami akkor volt, főleg dinamikában elképesztő mennyivel több van a raw fájlokban, de valami mégis hiányzik a rendszerből, ami miatt az a plusz érzés elmarad.

    A 16-70 megvétele előtt 1 évig birtokoltam és használtam a 24/1,8-as zeiss-t. Utoljára azzal éreztem, hogy tud a sony igazán hűha képet készíteni és sony aps-c-re talán mind máig a legjobb rajzú obi. Csak a stabi hiánya miatt videózni nem volt a legjobb, na meg csak fix obikkal mászkálni és állandóan cserélgetni nekem már kényelmetlen. Sajog érte ma is a szívem, de tudom nem használnám eleget, hogy annyi pénz álljon benne.

    Talán annak örülnék a legjobban, ha kiadnának egy 16-70 mk2-t, továbbfejlesztett optikai képességekkel. Lehet az optikai stabit is kihagyhatnák belőle és vázstabis géppel használva lenne a tuti. :F

Új hozzászólás Aktív témák