Új hozzászólás Aktív témák

  • Teasüti

    nagyúr

    válasz Kukcaman #22630 üzenetére

    Imádom az XT3-at.
    De örülnék egy jobb ISO teljesítménynek és az új a7r4 nagyon durván jó low light-ban. Én meg elég gyakran vagyok kénytelen low light fotózni, amihez a Fuji-n fix üveg kell. A zaj lineárisan emelkedik és már ISO400-tól jól kivehető, ISO800 fölött már zajos a kép az én ízlésem szerint. 3200-ig engedem el, ami még értékelhető. 6400 még menthető ha nagyon muszáj, 12800 már csak utolsó lehetőségként ha minden más megbukott: utolsó esküvőmön a ceremónia félhomályban volt és nem használhattam vakut. A képek max telefonon néznek ki valahogy...
    Ha csak a vázakat nézem, akkor a7r4-et választanám a hét minden napján. Dual natív ISO és 16000-en teljesen tiszta a 4K videó. Feltételezem akkor a fotók is jók még ott. Valamint a legjobb autofókusz és tracking. A jelenlegi legjobb 4K kamera, stb.
    A jó fotós meg halad a korral. :)

    Viszont a Sony üvegek marha drágák. Az szól a Fuji mellett, hogy olcsóbb a rendszer. XT4 meg nem akkora nagy előrelépés a 3-hoz képest. Én vártam volna egy jobb ISO teljesítményt még legalább, mondjuk base ISO100-at 160 helyett. De semmit nem fejlesztettek a szenzoron. Sajnos a Sony durván ellépett a konkurenciához képest. :)
    Én special csak natív üveget használok, Fuji-ra meg amúgy sincs nagy választék 3rd party-ból. Adapterezni meg nem szeretnék. Néztem speedbooster-t, de egy Metabones és egy Sigma már drágább, mint a natív megfelelője. A méretről és súlyról nem is beszélve, ami negálja az apsc mirrorless minden előnyét. Persze fényerősebb is jóval, de autofókuszban nem olyan jók az adapterek ami fájó pont. Sony-ra való obikkal meg Dunát lehet rekeszteni, ha gyárira nem lenne pénz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák