Új hozzászólás Aktív témák

  • Tuninger

    Topikgazda

    válasz _q #32800 üzenetére

    Nem, validálni próbálom hogy nem volt ez hibás döntés :D

    De azért ez komplexebb, ez full gpu terheléses teszt, általános vágásnál nincs semmilyen probléma, sőt, amit effekteket használok, nekem teljesen folytonos a timeline, a render időim is rövidek. Arra amire én használom a Macbook egy tökéletes eszköz és jó hogy nem külön van laptop + PC mint amiről fent beszélgettünk.

    Viszont az is látszik a tesztből, ha épít valaki egy i5 + 12xxx + RTX3060 konfigot, kb bármit meg tud vele csinálni resolveban, ráadásul belátható render időkkel. Vagyis nem kell toptoptop gép ahhoz hogy videós bizniszt vihess.

    Visszakanyarodva kicsit a topic témájához. A fenti konfiggal a legtöbb consumer váz legtöbb codecjét vajsimán kell tudnod vágni. iGPU viszi a dekódolást, GPU viszi az encodeolást. Talán csak a 8K RAW esik ki a Nikontól / Canontól, bár nem lehetetlen hogy azt is jól vigye.

    Mondjuk azt nem tudom milyen a timeline performance. Réges régen nekem az i7 3770 + GTX1070-el gondolkodós volt a timeline még 1080p 50fpses 8 bit h264-es videóknál is, kellett pár tizedmásodperc míg magára talált a GPU gyorsítás. De ott valszeg a proci nem volt elég combos. Most aki tesztelt az hogy érzi, nála milyen a timeline az enyémhez képest?

Új hozzászólás Aktív témák