Új hozzászólás Aktív témák

  • Palkova

    tag

    Üdv mindenkinek!

    Hátha valaki tud okost mondani!

    Már több mint 4 éve nyomulok egy FRITZ.BOX (hasonlók a paraméterei mint a most szóbakerült D-Link DVA-G3342SD HorstBox -nak) nevű masinával ami ADSL modem, router, WIFI és VOIP ATA egyben. A LAN1 portján képes sima routerként is működni. A napokban ADSL ről átálltam kábel netre, mert havi 1000 Ft -al olcsóbb, és dupla a sávszélesség. A szolgáltató az EXTERNET de a T drótjain (mindkét esetben). A szerelő beállított egy egy Cisco EPC 3925 nevű agyonbutított router, IP tévé, VOIP ATA csodával, amin természetesen csak a saját méregdrága telefonjuk menne. Ráakasztottam a FRITZ.BOX -t, és pillanatok alatt beállítottam amit kell, internet rendben, próbahívás a BC -vel rendben.
    Kb. két nap után feltűnt, hogy senki nem keres telefonon. A behívószámomat a VOIPShop nevű magyar szolgáltató biztosítja. Kiderült, bár a készülékem a szolgáltatást regisztráltnak jelzi, nem lehet hívást se fogadni se kezdeményezni.
    Már mindennel próbálkoztam, DHCP-vel, fix IP -vel mindig ugyan az. A szolgáltató szerint náluk minden rendben, a FRITZ.BOX szerint regisztrálatlan IP cím a hiba. Lehet, hogy a T tilt valamit (kitelik tőle)? De akkor miért megy a BC meg a FEEVOIPDEAL? És miért megy, a még egyenlőre aktív, ADSL kapcsolattal?

    Bocs a hosszadalmas szövegért, de hátha tud valaki valamit mondani!

    Kovács Pál

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák