Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz macssessz #130492 üzenetére

    Igen, pont ez itt a lényeg, hogy neked így egyszerűbb és szerinted jó/jobb így, de nem általánosan ez a helyes módszer és értelme nem sok van, szvsz kb. semmi, ennyi. :N Meg a rendszermentésnél és visszaállításnál, klónozásnál stb. nem világos mi előnye van ennek az 1 partíciós tákolásnak, a linkelt korábbi válaszban le van írva, hogy mentik a programok a rendszer számára létrehozott kicsi partíciókat is, illetve pl. a Windows 10 beépített alkalmazása is, stb.
    Aztán az ugyancsak egy másik válaszban szintén le van írva, hogy kellene Windows 10-et telepíteni pendrive-ról, + a Rufus használatáról is volt már szó itt. Ahol egyrészt nem, nem feltétlen kell a telepítésnél külön formázni a célmeghajtót, elég a szabad terület telepítési célnak. Másrészt ha pl. UEFI only telepítő lett készítve az említett programmal, akkor annál nem meglepő, ha nem bootol Legacy only módban. A 3 TB-os HDD-nek pedig alapesetben az MBR/GPT-től függetlenül meg kell jelennie a BIOS/UEFI-ben és a Windows 10-telepítő lemezlistájában is, max. akik keverik a telepítési módokat és helytelenül előre inicializálják, particionálják stb. a célmeghajtót, azok futnak bele pl. ebbe.
    Pedig a BIOS/MBR és UEFI/GPT leírásoknál ott van milyen partíciók szükségesek, jönnek létre a telepítésnél normál esetben, milyen céllal, stb. Ahol pont az a lényeg, hogy az a normális állapot, az attól eltérőnek nem világos mi értelme van...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák