Aktív témák
-
PappSajt
csendes tag
Köszönöm mindenki segítségét!
A problémám megoldódott! :-)
Az egyoldalas 256-os RAMomat kicserélték kétoldalasra, betettem, s rendesen működik! :-)
Sziasztok! -
guest
veterán
A hiba odaát van :) , de a viccet félretéve a BX chipsetek(sem) nem szeretik az 8 chipes ramokat, ezeket az újabb (pl i815 be tuti jók) chipsetek támogatják. A gond a bankolás körül van egyébként mert a 8*32Megás ramokat elviekben kezelik.
A megoldás kettős: vagy alaplap csere, vagy ramcsere.
Rammm -
HEBI
senior tag
Szóval nekem is volt hasonló problémám, de nekem egy asus tusl2-c vel. Ki kell cserélni a ramot és kész. Próbálkozni kell nekem másodikra bejött.
-
PappSajt
csendes tag
Köszönöm a segítő hozzászólásokat! :-)
Első körben azt hiszem amint tudom visszaviszem a RAMot a boltba, s megpróbálom kicseréltetni egy kétoldalas modulra...
Remélem sikerül, merthogy sajna már túl vagyok vele a 3 munkanapon...
Ha kétoldalassal sem fog menni, akkor gyanús, hogy a BIOS frissítésemben van a hiba... -
karib
addikt
Biztos, hogy nem ismeri? BX6 doksija aszongya "32Mx64 (256 MB) or double sided DIMMs". 32M-ből pedig csak 8 db. kell egy 256 megás modulhoz, kvázi egyoldalú kéne legyen, mint Pappsajt barátunké...
Mondjuk az is hozzátartozik a meséhez, hogy az egyoldal-kétodal story logikai címzést jelent (1 vagy 2 banknak jelentkezik-e a modul, ha nem tévedek), ami viszont nincs feltétlen összefüggésben azzal, hogy a modul mindkét oldalán van-e chip vagy nincs... -
aticime
csendes tag
Ugyan ne haragudj ram, de leirtad a problemad okat. Nem tudtad rendesen frissiteni a BIOS-t. Szerencsesnek is mondhatnad magad, hogy csak ennyi bajod lett belole. Akar teljesen meghalhatott volna az alaplapod. Frissitsd meg egyeszer a BIOS-t, addig, amig rendesen be nem fejezi.
@i -
PappSajt
csendes tag
nem tudom, hogy milyen chip-ek vannak rajta, mert szerencsésen teli van ragasztgatva mindenféle feliratokkal...
Nagy matrica, hogy 256 133...stb...
Az öcsém alaplapja, amiben működött, az egy SlotA-s Abit KA7.
Karib!
Elgondolkodtatott, amit írtál...
Lehet, hogy kétoldalas RAMot kéne vadásznom neki?
Merthogy az nem olyan sűrű, vagy hogy is fogalmaztál... -
karib
addikt
Csak az egyik oldalán vannak chipek? Hm, én örülnék egy ilyen 256-os modulnak :) Bár az igazi egy 4 chipes 256-os lenne... Milyen chipek vannak rajta?
A másik lap, amiben próbáltad, milyen? Elvileg meg kéne egye az Abit, a BX chipset támogatja a 32Mx64 sűrűségű chipeket, amikkel történetesen a te RAM-od is szerelve van. -
stinger
csendes tag
Egy vagy kétoldalas a modul?
Próbáld ki másik gépben is! -
PappSajt
csendes tag
aham...
köszi...
de az enyim teljesen normális magasságú...
noname 256 pc133...
nem lehet, hogy a bios-frissítésnél nem sikerült vmi?
esetleg elképzelhető, hogy vmilyen beállítási problémám van az alaplappal? -
Olyan magas a RAM, mint amilyet megszoktál és mindig láttál, vagy pedig kimondottan magas a modul, vagy másfél-kétszer olyan nagy (magas), mint a standard RAM-ok?
Ha az utóbbi, és még 1-2 nagyobb chipet (regisztert) is látsz a memória chipek alatt, akkor regiszteres a RAM. Ha nem, akkor sima "unbuffered", azaz "nem-regiszteres" modulod van.
A regiszteres modulokkal néha szívás van, bizonyos lapokban... -
PappSajt
csendes tag
mi az, hogy regiszteres?
honnan lehet ezt tudni?
annyit tudok, hogy egyoldalas...
de szerintem ez mindegy...
vagy mégsem? -
PappSajt
csendes tag
Helló!
Frissítettem az ABIT BE6-II-es alaplapom BIOS-át a legújabb verzióval...
Így most már a 100-as FSB-s Celkákat is támogatja...
DE NEM támogatja a 256-os RAMomat, illetve biztosan támogatja, csak nekem vmiért nem megy! :-(
ugyanis vettem egy 256-os modult, de csak 128-nak ismeri fel...
Kipróbáltam az összes slot-ot, de nem változott a helyzet... :-(
A RAM hibátlan, mert öcsém gépében tökéletesen működik...
Úgy veszem észre, hogy különben az alaplapom jól működik, bár a FLASH végén nem tudtam a megadott billentyű lenyomásával kilépni a FLASH UTILITY-ből, csak resettel...
Ha vkinek van ötlete, akkor segítsen!
Köszi!
Aktív témák
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Windows 11
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- Eladó szép állapotban levő Samsung Galaxy A22 5G 4/128GB fekete / 12 hónap jótállás
- Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Újszerű, Karcmentes,256GB
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3198, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3020, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest