Új hozzászólás Aktív témák

  • #73749248

    törölt tag

    válasz Tanisz #26344 üzenetére

    Ha már sonar ilyen lelkesen lebeszélt róla, akkor részemről egy belevau: én azt csinálnám, hogy egy nagyon alap, minimal rendszert rá, ami szinte bármi lehet (RHEL/CentOS környékén a SELinux, Ubuntu esetében az apparmor jelenthet némi kihívást bizonyos esetekben) és a tényleges szolgáltatásokat virtuális gépbe tenném.
    Azokat is úgy, hogy külön vm az elsődleges feladatokra és külön a felsorolt adatbázis szerver, webszerver, alkalmazás szerver.
    Virtuális gépeket (én kvm, virtualbox párosig jutottam, xen-t, vmware variációkat nem nagyon használtam) ha muszáj, lehet akár vnc-n keresztül is használni, illetve meg nem mondom, hogy pl. a virt-manager alapállapotban milyen protokollal (A Spice nem tudom, mit jelent, alternatívaként itt is van vnc) használja a távoli konzolt, de azzal is lehet jól használni. Igaz, én csak karakteres konzolt használok vele távoli gépen.
    Egyáltalán: a felsorolt feladatokhoz minek a GUI?
    Egyébként ha csak alkalmanként kell grafikus felület, akkor simán "ssh -X" lépek be (Windows-on ehhez korábban kellett egy cygwin és rá egy X11, nem tudom, a linux subsystem változtatott-e rajta valamit, de azt hiszem, nem)

Új hozzászólás Aktív témák