Új hozzászólás Aktív témák

  • BlackSoft

    addikt

    válasz Lenry #31972 üzenetére

    Vannak fos megoldások dögivel, én többnyire több fizikai hellyel rendelkező gépekkel dolgoztam mindig. Általában úgy csinálom, hogy 2db lemez RAID1-ben, ami a rendszer, az adatnak pedig 8-16 lemez RAID5 vagy RAID6. Minden esetben rakok be még pluszban legalább 1 hot spare lemezt is, hogy minél előbb elkezdődhessen a helyreállítás, de ha spare nincs is, akkor sincs nagy dolog se a RAID1-nél, sem az 5-6-nál, kirántok egyet, megy a kukába, és dugok be egy másikat, a többit automatikusan intézi a hardveres vezérlő.

    Továbbá, ha bármi összeszarja a rendszert, attól még továbbra is hibamentesen működik minden kötet, dedikált hálózatról pedig akár komplett migrálást is lehet indítani távolról egy másik hálózaton lévő konfigurációra. Az egyetlen hiba, ami lehet, az a vezérlő, ha elmegy legelni. Viszont az még nem történt meg az én környezetemben 15 év alatt, és ha annyira fontosak az adatok, akkor akad kéznél egy cseredarab a vezérlőből is, ami majdnem PnP módon működik.

    Ami ettől jobb, azok az integrált rendszerek, mint ami a Synology-nak is van. Itthon, ami megy nekem média szerverként, abban 8db 8TB-os ironwolf pro van (ami fontos, mert a Syno támogatja az ironwolf feature-jeit) a syno saját hibrid raid megoldásával, bármikor kieshet belőle 2 lemez, PnP kezdi a helyreállítást, és olyan mélyen mindent a HDD-ken tart, hogy bármikor átpakolható másik synoba az összes lemez és kérdés nélkül tud bootolni, mintha misem történt volna.

    ---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------

Új hozzászólás Aktív témák