Új hozzászólás Aktív témák

  • Pöttön

    őstag

    Köszönöm srácok a sok infót! :R
    Sokat segítettetek már így is! :R

    Sajnos az 1060-ak elég horror árakon mennek.
    Gtx970-et meg nem találok eladót.

    Most azon gondolkoztam tegnap este, hogy vannak laptopok, amik gyárilag 980m-el voltak szerelve, és 90w tdp-s vbios volt rajtuk.

    Az enyémet nem lehetne valahogy korlátolni?
    Tegnap addig túrtam a yt videókat, és a külföldi forumokat, hogy addig eljutottam, hogy a jelenlegi vbios-t lementettem, és bele tudtam nézni, MaxwellBiosTweaker programmal.

    Találtam egy külföldi leírást, hogy asztali vga-nál hogy állítanak tdp limitet, a probléma az, hogy ennél a mobil gpu-nál nincs semmi mankó, hogy melyik táblát kellene átírni, hogy az alaplapról fel vett watt-ot módosítsam.

    De most veszem észre, hogy elvileg ebben már alapból lehet 100w tdp limit.
    Mert most kiváncsiságból mehajtottam egy vga tesztel, ami a csövön kifért, és 105w-nál többet nem tud felvenni. Átlag 100w-ot eszik, és nagyon ritkán egy pillanatra felugrik max 105-re.

    Az előző tulaj mondta is, hogy ezt a 980m-et újonnan vette ebay-ről, és kimondottan ebbe a gépbe való. Nem is értettem eleinte, mert ezt a gépet gyárilag gtx680-al és hd7970-el szerelték. Ezért is kell a driver-t is mókolnom, hogy fel menjen.
    De akkor valószínűleg a Kínai eladó tényleg készíthetett rá egy egyedi vbios-t, mivel a gyártónak is a Dell van feltüntetve, és nem az Nvidia.

    [ Szerkesztve ]

    A sport a legjobb kikapcsolódás...

Új hozzászólás Aktív témák