Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    válasz Busterftw #9136 üzenetére

    Az izgalmas kerdes szerintem inkabb az, hogy ezt a felepitest/teljesitmenyt a Windows (on ARM) hogy fogja kezelni es atadni az alkalmazasoknak.

    A felvetésednek két aspektusát is látni vélem

    Amennyiben úgy érted, hogy a Windows (12?) maga ISA agnosztikus lesz-e (amit én elképzelhetőnek tartok), de hogy milyen módon lesz képes Arm magokon futtatni korábbi x86 alkalmazásokat, akkor igen, az egy remek kérdés. Egyrészt szerintem nem volna elfogadható, ha nem foglalkoznának vele. Úgy értem, hogy a MS felé mindig is elvárás volt, hogy nem szakíthat a múlttal. Másrészt szerintem nem is ez a hozzáállás. a MS eddig is nagyon sokat foglalkozott a Windows-on belüli virtualizációval, aminek végső kifejlete lehet éppen egy olyan layer, amivel szükség esetén elrejtik a hardvert.
    Egyrészt hallottam valami olyasmiről, hogy Win11-en már futtathatók Android alkalmazások. Másrészt (elnézést a pongyolaságomért) tudtommal az Android alkalmatzások is valahogy pont így működnek, hogy hogy minden app egy-egy Java-szerű virtualizációs környezetben fut.
    Nyilván ebben az a kérdés, hogy ha valami nem natívan fut, akkor mekkora a teljesítményveszteség.

    Másrészt a kérdésedet esetleg úgy is lehet értelmezni, hogy vajon az eltérő architektúrát hogy fogják tudni kihasználni az alkalmazások. Állítólag legalábbis annak magyarázata, hogy az Intel és az AMD nem hoz radikálisan új architektúrát az, hogy a(z x86) szoftverek a jelenlegi felépítésre vannak optimalizálva.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák