Új hozzászólás Aktív témák

  • ksanc

    őstag

    Sziasztok

    Régen jártam erre :)

    Gondoltam, leírok egy kis szösszenetet a kínai tabletek-online piactér-ár-éték arányról egy konkrét tapasztalat alapján. Lesz benne mélyvíz is, ezért került ide :)
    Van már a családban egy tablet, win10-es Dell, jó kis cucc, csak feleségem lenyúlta :D Gondoltam, beszerzek valami olcsó, a céljaimnak megfelelő tabit Kínából. Az eredeti elképzelés egy Teclast P10HD lett volna, de a Banggood által hirdetett és valóban készleten is lévő cuccai köszönőviszonyban sincsenek, szóval meguntam a várakozást. Rendelhettem volna a Gearbestről de is, de aztán inkább a Light-in-the-box-ről rendeltem egy teljesen noname tabit. Őt: https://www.lightinthebox.com/hu/p/mtk6753-10-1-huvelyk-android-tablet-android-8-0-2560x1536-nyolcmagos-4gb-64gb_p7419547.html?prm=1.21.104.0
    Az árához képest túl szépnek látszik a leírás, kíváncsi voltam, mennyire.
    Vannak itt olyanok, akik emlékeznek, hogy én is szeretek belenyúlkáni az Android lelkivilágába, így bátran belecsaptam a dologba :)
    Megrendeltem, meg is jött, a karácsonyi időszakot beleszámítva szerintem korrekt időben. Persze vámkezelésen beáfázták, plusz 16880 forintba fájt az DHL ügyintézési díjával együtt, de piros pont jár, mivel a 600Ft-os, ilyen esetekre pluszba fizetett biztosítás működött, visszafizették ezt az összeget.
    No, röviden: persze a valóság mondhatni köszönőviszonyban nincs a hirdetéssel, a valós paraméterek: Ez egy JTY KT107 típusú, a netet sok változatban elárasztó fake tablet, a következő paraméterekkel:
    - Android Lollipop 5.1,
    - MT6580 CPU (és SoC)
    - Mali-400MP GPU
    - 1280x800 felbontás
    - 2GB ram, 32 GB rom, bár a ramot nem tudtam egyértelműen letesztelni, az biztos, hogy 1GB-nál több és 4GB-nál kevesebb.A 32GB rom az igaz, jelenleg 22GB a foglaltság, illetve a tesztprogramok is igazoljálk.
    Ez így borzasztónak tűnik az eredeti hirdetést nézve, azonban ha hozzáteszem, hogy a reklamáció után kaptam még 9000Ft jóváírást (még egy piros pont, az ügyfélszolgálat rmekül működik), akkor a 25ezer forint körüli ár ezért a tabiért már nem is rossz. Mit is kapok ennyiért itthon?
    A kijelző fényes, prímán tükröződik, de valóban 10,1 inch, és tud 5 pontos multitouch-t is. Az érintéseket egészen jól kezeli. Továbbá 2 SIM foglalatos, és valóban, két IMEI tartozik hozzájuk, valamint GPS-t is tud. Ezt egyelőre csak papíron, mert műholdat azt egy darabot sem lát :)
    Nyilván teljesen műanyag az egész, de nem recseg, nem nyaklik, egészen tűrhető.
    Egyébként - naná, a gyártó mestere a fake gyártásnak, muszáj legalább jól optimalizáni - így elsőre annyira gördülékenyen működik, hogy simán elhittem a 4GB ramot is. Aztán jobban használva már azért akadozik a drága. Viszont nincs semmilyen vírus, xware és fölösleges sallangok.
    És a "mélyvíz": a bootloader nyilván nyitható, TWRP és root közvetlenül persze nincs hozzá, most mókolom ezeket :) A partíciókiosztása is érdekes, egyetlen, a Needromon megtalálható KT107 2/32 firmware-el sem kompatibilis, nekem kellett scatter fájlt is gyártanom hozzá. Így le tudtam menteni róla mindent, a kritikus nvram és társait is, így van most hozzá egy komplett, SP Flash Tool-al feltolható firmware.
    Illetve azon ügyködök, hogy a valós paramétereket írja ki, ne a fake-t
    Így hirtelen ennyi :)

Új hozzászólás Aktív témák