Új hozzászólás Aktív témák

  • vicze

    félisten

    válasz olivera88 #22149 üzenetére

    Nem Lollipopp újítás, a készülék titkosítása már talán 2.3-ban is volt, de 3.0-ban már biztosan.
    Ez annyit tesz, hogy a Data partíciót titkosítod, és minden egyes telefon indításkor azt a kódot kéri, amit PIN-ként beállítottál titkosítás beállításakor. Az adataidhoz csak akkor lehet ezután hozzáférni, ha ezt a kódot megadtad. De a készüléket ugyan úgy lehetett törölni és felülírni mint eddig, tehát recovrey-ből vagy fastbootból. Készüléket zápékernyőn szintén csak PIN-nel lehet, más lehetőség nincs.
    Az 5.0 egy opcionális pont kód nélküli teljes disk titkosítást hozott, csak éppen performancia okokból nem tette.(A magasabb bites kulcs sok esetben nagyon belassítja a készüléket.) Alapból kizárólag a Nexus 6 és Nexus 9 érkezik alapból titkosított system és data partíciókkal, legjobb tudomásom szerint ezt egyetlen másik gyártó se tette meg.
    Tehát jelenleg az 5.0 annyi pluszt ad a korrabiakhoz, hogy lehetőség van jelszó nélkül titkosítani a Data petíciót, illetve PIN mellé a Pattern is lehetőség lett szintén rendszerindításkor. Illetve a korábbi 96bit-es AES helyett 128bit-es AES lett a minimum és 256bit-es opcionális. Recovery reset még mindig ugyan úgy probléma nélkül működik.

    Az 5.1 hozta az a lehetőséget hogy titkosított készülék esetén a recovery reset után bekéri a készülékhez rendel Google fiók jelszavát.(leírás itt) De a reset lehetséges, de a készülék nem lesz használható, a Google fiók jelszava nélkül. DE ha a system-et felülírják fastootból factory image-el, akkor ugyan úgy működőképes lesz a telefon mivel systemben tárolódik a szükséges információ.
    Ehhez FW update szükséges hozzá. N6, N9 támogatja és többnyire gyárilag 5.0-lal szállított készülékek tudják többnyire.
    Itt videóban végigmutatja, elég pontosan.

    @Mr Dini: Rosszul tudod.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák