Új hozzászólás Aktív témák

  • Blum1866_2

    tag

    Hi!

    Egy kis segitsegre lenne szuksegem. Felraktam megint az Arch-ot (unalmas volt, hogy a Debian soha nem romlott el :D) de a bill. kiosztas mar megint kifogott rajtam. Angol kiosztassal mukodik az egyebkent magyar kiosztasu billentyuzetem mikozben:

    /etc/locale.conf:
    LANG=en_US.UTF-8 (Gondolom ez felelos a rendszer nyelveert,ezt direkt tettem angolra mert angol nyelvu rendszert hasznalok mindig)

    /etc/vconsole.conf: (ez meg a billentyuzetert...ugye?! :D)
    KEYMAP=hu
    FONT=lat9w-16

    Es a beallitasokban is a magyar kiosztas van megadva Defaultnak. De ha nyomok egy Alt+F2-t akkor ott mar rendes magyar kiosztassal mukodik. i3 WM-et hasznalok de XFCE alatt is ezt csinalja.

    Mas: hasznal valaki XDM-et (vagy netan CDM-et?) Mindketto login manager azt csinalja, hogy hiaba adom meg nekik, hogy bejelentkezeskor az i3-ba lepjenek be,egyszeruen lefagynak vagy visszadobnak login kepernyore. Ha rootkent lepek be, akkor meg nem tortenik semmi...csak a default X sessiont toltik be, a 3 pici terminallal. Akarhogy allitgattam a .xinitrc-t vagy az .xsessions-t .....nem sikerult. chmod es egyeb ArchWiki-ben leirtak is megtortentek.

Új hozzászólás Aktív témák