Új hozzászólás Aktív témák

  • Frawly

    veterán

    válasz Bici #6663 üzenetére

    Szerintem az összes ilyen Intéző-szerű fájlkezelő fapad. Ha rendes grafikus fájlkezelő kell, akkor Double Commander-t tedd fel, abból is a gtk-s verzió való Xfce-hez és Cinnamonhoz. Szerintem ez a grafikus fájlkezelők non plus ultrája, az egyetlen, ami pariban van a windowsos Total Commanderrel.

    Egyébként a KDE5 belőhető, hogy minden ugyanúgy nézzen ki, mint Xfce alatt. Akármilyen UI elem idegesít, le lehet cserélni, ki lehet iktatni. Lassan már erőforrásigényre is ugyanott vannak, a legújabb Xfce hízott, az egyre újabb verziói a KDE5-nek meg soványodnak (igaz butítják is), így egy szintre ér a kettő.

    Persze ha elérsz majd egy még haladóbb szintet, akkor majd saját DE-t alakítasz ki WM-ből, meg valami minimalista panelből.

    Ha a legcsilivilibb kell, akkor szerintem csakis KDE vagy esetleg Compiz egy jó témával. Ez a maximum, amit grafikai szépségre ki lehet hozni a Linuxból. De én már fapados WM-ekből is láttam elég szépeket, igazából nem is annyira a WM-en vagy DE-n múlik, mint inkább a háttérkép, színösszeállítás, téma és kompozitor együttesén.

    Ha XFCE-t akarsz, akkor nem kell Manjaro-t telepíteni, hanem a meglévő Arch Cinnamonra egyszerűen felteszed az XFCE fullos metacsomagját és login managerben kiválasztod az XFCE-t a Cinnamon helyett, ezt is csak egyszer kell, utána megjegyzi. Az XFCE és a Cinnamon jól megfér egymás mellett, nem vesznek össze, mert mindkettő Gtk3-as.

Új hozzászólás Aktív témák