Új hozzászólás Aktív témák

  • Janos250

    őstag

    válasz dzz #17348 üzenetére

    A freeRTOS mindenképpen fut, és nem is kell róla tudomást venni, ha nem akarod, pont ugyanúgy használhatod, mint ha mondjuk UNO lenne.
    Ugyanúgy van a main.cpp lényege (kikeresheted):
    setup();

    for(;;) {

    A mindenféléket beállítja neked, nem kell vele bogarászni, el is felejtheted, hogy freeRTOS alatt fut, ha nem akarod a két magot kihasználni.

    Nem nagyon van a freeRTOS-hoz használati utasítás a espressifen kívül
    https://docs.espressif.com/projects/esp-idf/en/latest/esp32/api-reference/system/freertos.html
    de nem is igen kell .
    Igazából az ember a xTaskCreatePinnedToCore API-t használja, ha meg akarja adni, hogy melyik magon fusson, vagy ha ráhagyod az oprendszerre, akkor meg az xTaskCreate.
    Ha nem akarod, nem is látod ezeket a függvényeket, ő automatikusan az 1-es magon futtatja, ha nem beszélsz bele, hanem mondjuk egy UNO programot futtatsz.
    Esetleg a vTaskDelete, vTaskDelay ( de a delay is erre fordítódik) , az xTaskDelayUntil, uxTaskPriorityGet, eTaskGetState, vTaskGetInfo, vTaskPrioritySet. Ezek nevei magukért beszélnek, a leírásuk , és a paramétereik a linken ott vannak.
    Én akartam még használni a vTaskList-et, de az meg az Arduinora fordított verzióban nem működik, mert az meg csak akkor működik, ha valami debug módot is beállítottak volna, azt meg utólag - állítólag - nem lehet.
    A WiFi-re majd írok konkrét példákat, és felteszem valahova.
    Többféle módon használhatod.

    Az amerikaiak $ milliókért fejlesztettek golyóstollat űrbéli használatra. Az oroszok ceruzát használnak. Én meg arduinot.

Új hozzászólás Aktív témák