Új hozzászólás Aktív témák

  • proci985

    MODERÁTOR

    LOGOUT blog

    válasz kukulec #13041 üzenetére

    osszes korabeli hasonlo album szornyen szol barmilyen epeszu rendszeren, egyszeruen ennyit tudott a master.

    Metallicatol a Ride the Lightningbol es a Master of Puppetsbol is volt szerencsem a japan belpiacos audiofil aranyozott CD ultimate remaster 24/96os digitalizalasahoz. az enekes az eloszobaban, a basszus a konyhaban, a gitar a kertben, a dobos pedig a kadban, legalabbis tererzetre. Dream Theater elso albuma mashogy, de szinten szornyen hangzik*. utobbit hallottam a jubileumi 25 eves koncerten ahol letoltak az egeszet eloben, ott gyonyoruen szolt es valahogy megkerult a basszus is.

    2000es evek nagyon sokat javult, Tool 10.000 dayse vagy a NIN With Teethje kb tudja azt masterre, mint eloben. persze minusz az embertomeg, a hangulat es az energia.

    egyebkent en hangcucc tesztelesnel mindig eloveszem az Alvin és a Mókusok Máshol járszát (az eredeti verziot) es konstatalom, hogy na hat ezert felesleges volt :DDD. mindig es barmin ugyanolyan szornyen szol, de az az egesz hangulat resze. eloben mindig fura, amikor pl az Ékszerész tisztan szol.

    * ez persze relativ, a stilust en altalaban csak eloben szoktam hallgatni es az a referenciapontom. ha az ember hozzaszokik a felvetel hangzasahoz az megint mas, pl 90es evekbeli techno felveteleknel a hangulat resze, hogy az osszes "koszos-kopott bakelit" modon szol. bar korai technonal ez igaz clubban, rendes hanggal, live acton (tehat nem felvetelrol) is.

    [ Szerkesztve ]

    Don't dream it, be it. // Lagom amount.

Új hozzászólás Aktív témák