Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FőDudu

    veterán

    válasz atala #11131 üzenetére

    Persze. Ugyanazt az utat hasznalja, mint amikor orolt kavet toltesz be felulrol.
    Csak itt az orlotol egy oldal jaraton megy be.

    En a fozo egyseg kivetele utan fel szoktam nyulni a fozo egyseg folotti lukon, mert eleg sok kavepor megul ott. (igy elmeletileg az is megeshet, hogy decaf kave fozesekor az elozoleg ott megult orlemeny belehullik a fozo terbe es nem lesz decaf az eredmeny.

    A videodon latszik, milyen kave olajos es dzsuvas az egesz.

    (felul is nagyon konnyen megul a betolotott orolt kave - en oda a mero kanal nyelevel szoktam benyulni es letuszkolni a feltapadt orolt kavet. Gondolom az a baj, hogy ott mindig jon ki a goz es ezert meg tud tapadni az orlemeny a nedves feluleten.

    Szoval tisztitas soran szerintem nem art felnyulni a fozo resz folotti lukon es kivakarni ami ott meg van tapadva... artani biztosan nem art.

  • Dr. Szilikát

    őstag

    válasz atala #11131 üzenetére

    Ez az őrlési mennyiség stabilizálódására vonatkozik. Például finomabbra vesszük a szemcsézetet, vékonyabb pogácsa lesz, mert az őrölt fordulatok száma még azonos az előzővel (jeladó van építve a fordulatok számlására).

    Ekkor azonban a mechanika hajtómotorának áramát figyelő processzor detektálja, hogy csökkent az áram, mert könnyebben betekerte a főzőegységet a felső végállásba (préselés, amit az előbbi képen látható dugattyú nyakánál lévő rugó ereje korlátoz).

    Ezért a következő főzésnél több fordulatot őröl be, míg stabilizálódik az áram a kívánt értéken. Fordítva, túl nagy áramnál visszavesz. Az algoritmus igényli néhány ciklus lejátszását az új gép beüzemelésekor is.

Új hozzászólás Aktív témák