Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz bolbatiku #2209 üzenetére

    "Bármennyire is biztonságos egy etárca, mindenképpen ad legalább egy új támadási lehetőséget ami a webes felületből adódik."

    Ha el is lopják a titkosított tárcafájlokat, mivel törik meg?

    Ha brute force-szal esnek neki, akkor meg először a blokklánc alapján sorba rendezik és azoknak esnek neki először, amiken a legnagyobb összegeket tárolják (a publikus kulcs alapján). Így azok lesznek veszélyben, akik rengeteget tárolnak 1-1 tárcában.

    "Mivel böngészőn keresztül jelentkezel be, a gyengeségeit kihasználva (pl XSS) megszerezhetik a szessönöd"

    Erre való a böngészőkiegészítő, ami jelez, ha bármi kompromittálódik az oldalon. És semmilyen JavaScriptet nem tölt le az oldalról.

    "azaz ha az egyik lapon be vagy jelentkezve az e-tárcádba a másikban meg rákattintasz egy linkre amit direkt erre a célra gyártottak, akkor a támadó át tudja venni az irányítást az etárcád felett."

    Ezért kell külön böngészőből futtatni. Nyilván a böngésző-sebezhetőségek ellen nem véd, de ez már megint csak kliensoldali probléma. Ilyen alapon telepítesz egy programot, amiben van egy backdoor, ami ellopja a wallet.dat-odat.

    "Meg az alias-okkal is volt probléma a blockchainnél, ha a támadó ismerte az aliast, akkor offline bruteforceolni tudta a jelszót."

    Ez valóban necces eset volt, de jelenleg ha csak aliast írsz be, akkor e-mailt küld, amivel megerősíted. E-mailben pedig kapod az IP-t és a User Agentet, amivel bepróbálkoztak.

    De itt is nyilván a gyakori neveket fogják végigpróbálni első körben, nem a random neveket speciális karakterekkel.

Új hozzászólás Aktív témák