Új hozzászólás Aktív témák

  • Nisida

    aktív tag

    válasz ignorant #7729 üzenetére

    Azért kérdeztem mert folyamatosan a defláció és a központi hatalom nélküli rendszert tartod jónak és emellett érvelsz , amivel kapcsolatban én két dolgot nem értek:

    - mi kapcsolat van a hatalmi rendszer struktúrája értem ezalatt: van vagy nincs központi hatalom és a pénz romlásának vagy nem romlásának kérdése érsd: defláció és infláció között?
    - a másik pedig milyen pozitív példa van külön - külön vagy együttesen a központi hatalom mentesség és a defláció mellet ?

    Mert történelmi példák sora mutatta meg, hogy egy erős központi hatalom, hogy virágoztatott fel széttagolt, töredezett hatalmi és földrajzi struktúrájú országokat vagy területeket. A másikra én még nem láttam példát.
    A defláció / infláció kérdésében pedig szerintem nincs jó vagy rossz választás mivel választás sincs nagyon, mivel egyik és másik nem választható vagy nem választható opció hanem egy helyzet látleletet/következménye. Úgy ahogyan a láz a betegségég / fertőzés következménye és nem oka.

    Én értem - igaz megérteni nem tudom - azt a fajta erkölcsi hozzá állást amely az internet közösség - liberálisnak mondott - csoportjai képviselnek, hogy nem kell központi hatalom nem kell központi irányítás.

    A másik, hogy a bitcoin megjelenésével egy csomó ember mindenfajta közgazdaságtani ismeret nélkül - pl.: sokak szerint még él az aranyalap, stb. - , vagy bizonyos dolgok mélyebb megértése nélkül - mi is az infláció /defláció oka vagy miért "jön" létre - tört lándzsát a defláció mellet, olyan érvrendszer farvízen mint, hogy a bitcoin pénzügyi rendszerét a "feltalálója" a deflációra alapozta és akkor a defláció milyen üdvös vagy jó.

    "Majom nem öl majmot ..... Te nem vagy majom!"

Új hozzászólás Aktív témák