Új hozzászólás Aktív témák

  • ArthurShelby

    addikt

    válasz KAMELOT #67746 üzenetére

    Elmentem megnézni a kocsit.
    Azért élőben teljesen más volt, mint képekről. Összefoglalva jó alap, de rengeteg kis hibája van, és szerintem nem ér meg 2,5milliót, csak 1,5-t (ezért vissza sem hívom). Van egy enyhe lelakottság érzésem a sok kis hiba miatt, illetve az igazmondásukban sem hiszek (azt érzem, hogy a tulaj hülyének nézett a telefonban)
    A hely ami árulja (de nem ők a tulaj) a cooper-car hybrid centrum, ők autókozmetikával is foglalkoznak (takarítás, polírozás...)

    Külső:
    A kocsi tele van apróbb sérülésekkel. Lökhárítón kisebb karcolások, a bal első ajtónál egy kis horpadás, jobb első ajtó mögött 2 kis horpadás. A jobb hátsó sárvédő a legcsúnyább (sajnos gagyi lett a fénykép), az végig van húzva, ott van komolyabb horpadás is, és ott már kevés lesz a polírozás (néhol látszik a fehér rész már). Elöl a vonószem takaró valamiért nincs jól a helyén. A fixpontos tetőcsomagtartónál gyöngyödzik.
    Rozsda kívülről nem nagyon látszódott, a hátsó sárvédőnél még nagyon nagyon kezdetlegesen elkezdett hólyagosodni (de tényleg keresni kell, hogy észre vedd, bár az is igaz, hogyha már hólyagosodik, ott baj van...).
    (Ami furcsa volt, hogy a hátsó ajtónál a díszléc így egymás alá bújt be és nem szintben vannak, de ez gondolom normális [kép] [kép] )

    Belső:
    A tetőablaknál kis fekete zsírfolt a világos tetőkárpiton (nem életveszélyes, csak megemlítem), a bal hátsó ajtónál a belépő körül lévő gumi már kemény és töredezett (már nagyon csere érett, de nem lényeges alkatrész), illetve itt hiányzik az ajtókárpitból a világítás alul (a bal első ajtózsebben megtaláltam a foglalat párját, a lámpa tetejét). A belső tükör megfolyt, de az filléres tétel (gyakorlatilag szóra sem érdemes), az autó telefon nincs a helyén. Ez a csavar sem tudom mennyire gyári ott [link] .
    Összességében nem tökéletes, de szép a belseje, jól összerakottnak tűnt (nem recseg-ropog), az extrák működtek (bár most így utólag volt pár, amit elfelejtettem kipróbálni, mert alapnak vettem: klíma, esőérzékelő, bc).

    Motortér: (itt még nagyobb noob vagyok)
    Első amit észrevettem, hogy egy tartály elég durván olajsáros, talán az automata váltóhoz tartozott[kép]. Aztán az ablakmosó tartály csöve eltörött, a motornak a műanyag háza is megrepedt már. [kép]
    A féktárcsák elöl-hátul vállasak.

    Élmény:
    A kocsiban alig volt benzin (8km-t írt ki), ott a telepen mentem vele pár kört. A váltó ránt, ha P-ből D-be, vagy ha D-ből R-be teszem, sőt valami recsegő hang is volt (a srác azt mondta a fékek miatt van, én a wandler-re gyanakszom). Amennyit mentem vele (azt a keveset), ott a fokozatok között nem volt rántás.
    Én a szervót gyengének éreztem (elvileg ezeknek alapból gyengébb, illetve én egy elektromos szervósból ültem át érkezés után), sőt szerintem nem is volt kormányszervó. A srác szerint, ha a kormányműnek lenne baja, akkor recsegne, mikor elfordítom.

    A szélvédő aljánál levelek voltak (a kocsit fedett részen néztem meg). A tulaj azt mondta, azért nem csináltatta meg a kis hibákat a kocsin, mert így őszinte. Közben azért a kocsit egy autókozmetika árulja, a szilikon is látszott a kerék oldalán...
    Nekem az az érzésem, hogy a tulaj egy ideje már nem költött rá (vállas tárcsák, rossz ablakmosó...)

    A futómű talán jó, de nem nagyon tudtam kipróbálni. A motorhoz sem értek (annyit tudok, hogy az m54b30-at dicsérni szokták, hogy nem rossz, de tudja enni az olajat).
    A tulaj szerint a kocsi műszakilag költségmentes...hát nem rossz, de annyira nem jó, és biztos nem ér annyit, mint amennyiért árulja.

    A kocsiról pár infó még: [kép] [kép]

    Nem sietek a vásárlással, Bp-en nincs szükségem kocsira, ha meg kell, kölcsön kérem valamelyiket a szüleimtől. Ez a bmw is csak hobby-ból/szerelemből lenne (birtoklási vágy, legyen saját), első saját kocsi lenne...(de nem szeretném végigsz*pni a létrát, egyből jót szeretnék :D ).

    [ Szerkesztve ]

    A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

Új hozzászólás Aktív témák