Új hozzászólás Aktív témák

  • Hydra SR

    addikt

    válasz werttzui #1043 üzenetére

    Asszem az optikák fényerőnövelésben elakadtunk, a szenzorokban kéne valami forradalmi újítás, hogy ultramagas ISO-n is használható képet alkothassunk amivel kiválthatjuk a Hubble méretű obikat de a minőségben se kelljen jelentős kompromisszumokat tenni. Erre úgy tűnik, a most használatban levő és fejlesztgetés alatt álló ismert technikák teljesen alkalmatlanok. Kb. elértük a felső határt mindenben. Kis mértékben még lehet csinosítgatni meg szoftveresen korrigálni de nagy változást én már nem várok a CCD és CMOS szenzoroktól. Az objektívekben pedig jóformán már évtizedek óta ismerik a legmagasabb szintű technikát, csupán elhatározás és pénz kérdése, hogy mit hoznak ki belőle. Talán az egyetlen forradalmi újítás a képstabilizátor volt mostanában de a mozgó témával az sem tud mit kezdeni. A DO-t nem veszem bele mert az inkább költséghatékony technikai visszalépés mint előremutató fejlődés a high-endben.

    A szenzorok technikai megrekedését számomra alátámasztják ezek:
    2006 augusztusában kijött a 400D, 10 megapixeles APS-C CMOS-szal, ISO1600-ig tolható.
    2007 nyarán kijött az EOS 1D Mk III, 10 megapixeles, APS-H CMOS-szal, ISO3200-ig tolható alapból és kiterjeszthető ISO6400-ig de kétlem, hogy nem zajosabb ott, mint a 400D ISO1600-on, az már erősen kényszermegoldás ha azt használod.
    Hamarosan kijött a 40D, a 400D feltupírozott szenzorával, 12 megapixel de tul. képp kb. ugyanaz, mint a 400D-é csak engedélyezve van az ISO3200.
    Most rebesgetik, hogy a 450D szintén 10 megapixeles lesz, gondolom marad az APS-C, állítólag lesz ISO3200.
    Szóval: a megapixelek nem nőnek jelentősen, ennek ellenére az ISO is csak akkor, ha a szenzor nagyobb, kategória ide vagy oda, a high-endben sincs ilyen téren áttörő változás. Ezekre alapozom azt a véleményemet, hogy amíg nem tudják lecserélni a mostani Si alapú érzékelőket addig nem lesz már nagy javulás ilyen téren. Szerintem elértük a felső határt vagy legalábbis nagyon közel vagyunk hozzá.

    A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.

Új hozzászólás Aktív témák