Új hozzászólás Aktív témák

  • maajsz

    senior tag

    válasz #57018880 #10760 üzenetére

    Nyilván tisztázni, hogy kezdő vagy sokat nem segít. Ráadásul most úgy érzem, annyira beszűkült a játékosbázis, hogy kevés a most belekezdő ember és azok (de még a régebb óta játszók egy jó része is) erősen tartózkodik a pvp-től. Szóval most beletanulni lehet, hogy sokkal szenvedősebb, mint 3-4 éve. Kísérletezni is jóval nehezebb, annyi az elb@szott broken cucc, hogy az emberek 80-90%-a valamilyen meta crouch-al nyomja. Így még egy tapasztalt és jó játékosnak is nehéz off meta fegyókat tesztelgetni.

    Én a Forsaken megjelenésekor keztem bele (31-2 évesen), azóta is javarészt soloban tolom, szóval nem voltak soha ilyen endgame god rolljaim, de úgy gondolom azokon kívül is van elég decens gear a játékban. Most járok szerintem kb 3 ezer párszáz óránál bnettel együtt, de az utóbbi években annak inkább nagyobb része pvp volt és most sem mondanám magam valami über jó játékosnak. Köszönhető ez annak is, hogy a D2 előtt semmilyen online kompetitív tapasztalatom nem volt, a pvp nálam kimerült a haverokkal való lanolásnál a CS, Quake3, CoD UO meg ilyenekben. Online maximum Warcraft 3-al nyomtuk de azt sem sokat.
    A Destiny meg szerintem alapból sosem volt beginner friendly, semmit nem rág a szádba a játék, sőt egyes dolgok még utána olvasás után sem teljesen tiszták. (lásd pl a nemrég megjelent shoti videoból mik derülnek ki több ezer óra tesztelés után).
    Ráadásul most így utólag, hogy már jobban értem az egészet, visszanézve, hogy akik most a top pvp playerek/streamerek azok nagyja már mind ott volt kb D1 day 1. Szóval nekik már évekkel a D2 megjelenése előtt volt egy olyan tudásuk a játékról, értem itt főleg a pvp részét, de persze az egyéb pve mechanikákról is, hogy azt nem egyszerű behozni.

    Szóval én tanácsként azt tudom mondani, hogy az elején meg kell próbálni intelligensebben játszani, az ego challengeket/pushokat teljesen elengedni (sőt az egot kompletten, nekem ez volt a legjobb dolog amit megtanultam a pvp során), kicsit lassabban játszani és csak lehetőleg csak azokat az engagementeket bevállalni ahol látsz reális esélyt a killre. Ez utóbbit persze leírni így könnyű, mert itt jön a neheze, hogy felmérd, hogy az ellen milyen class/gear/skill(/cheese/meta sbt :D). 6v-ben ez nehezebb, de ott nem is akkora tét, compban meg trialsban sokkal fontosabb, de ott könyebb memorizálni.
    A legfontosabb meg szerintem a timing meg a positioning. Ha pl jól helyezkedsz és jó időben lépsz ki és akár kicsit off guard kapod az ellent, lehet neki akár sokkal jobb aim-je akkor is hatalmas előnyből indulsz és ha nem is tudod offolni, visszalépsz cover mögé és jó eséllyel befejezheti egy csapattárs. De ez az a rész ahova szerintem kell az óraszám a játékba, kinek mennyi attól függően, hogy mennyire jó az intuíciója az ilyenekhez.

Új hozzászólás Aktív témák