Új hozzászólás Aktív témák

  • Samott

    addikt

    válasz WiZARD #100016 üzenetére

    Borzaszto amit muvelnek, az uzletkotoknek semmi koze az egeszhez (ugy ertem fogalmuk sincs mit csinalnak), en igyekeztem beletanulni, de itt ket nap alatt jo par uj szempont merult fel, peldaul a fent emlitett szarufas elosztos dolog. Senki, de tenyleg senki nem mondta hogy nem lehet az ablak melle rakni. Az a mazli hogy elfert az a sor felul, mert maskent nem tudtak volna felrakni.

    Nekem az A1 solar csinalta, de meg itt is a szakik lattak eloszor szakerto szemmel a tetot.

    Viszont: kollegano a SolarKit-et bizta meg ott frankon, dronnal fotoztak, bemereteztek, terveztek az egeszet. Es elfogadhato arat mondtak ott is.

    Panelbol annyit rakj fel ami felfer (ne szamolj azzal hogy kesobb bovited, egy ev mulva nem fogsz ugyanolyan paneleket kapni mar), es az invertert lehet kb. 20%-al alameretezni. Igy hatekonyabb, gazdasagosabb az egesz. Ugyanis a napelem a legnagyobb napsutesben termel a legjobban, de a magasabb homersekleten kevesebbet tud. Szoval csak a huvos, felhotlen, keso tavaszi idoszakban kozeliti meg a nevleges teljesitmenyet. Es akkor is csak egy rovid idore a csucsidoszakban vag az inverter, de az egesz napos gorbe igy is nagyobb teljesitmenyt ad ki.

    (There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out.

Új hozzászólás Aktív témák