Új hozzászólás Aktív témák

  • Grillo

    senior tag

    válasz fatpingvin #123000 üzenetére

    Nem megkérdőjelezve a tapasztalatod és a tudásod, azért én máshogy látok egy-két dolgot.

    Az, hogy a gyerek akár szarjon le mindent, ami nem ahhoz kell, hogy az adott egyetemre/szakra bejusson, szerintem nem jó irány. Majd később sem kell semmi mást tudnia, mint ami a közvetlen munkájához kell? Lehet, hogy alapvetően máshogy gondolkodunk, reál/humán irányultság, stb, de pl. nekem bölcsészként igenis jól jött, hogy nem csak a Walesi bárdokat tudom kívülről, hanem esetleg a citrus körről, meg mondjuk geológiai kérdésekről is tudok, még ha csak felületesen is, beszélgetni.
    Az meg, hogy a gyereknek azt mondjam, hogy nyugodtan lógj el fizikáról, mert úgyis töriből fogsz emelten érettségizni, kissé túlzásnak érzem. Lehet nem is pont erre gondoltál, de azért a 26%-ot érje el, az valahogy erre mutat.

    A volt matektanárom mondta annó érettségikor, hogy abban a pillanatban tud az ember úgy általában a legszélesebbkörűen a legtöbbet, utána úgyis elindul valamerre, és csak felejt. És úgy gondolom, hogy ezt vehetjük egy kulturális alapcsomagnak. Ebből úgyis csak felejteni fog mindenki, de ha tovább tanul, ennél csak többet kell majd tanulnia. Nem azt mondom, hogy akkor mindenből legyen kitűnő, meg ha van valami kialakult célja, akkor az legyen a prioritás, de azért nem kérdés, hogy a doktori végzettségű vizilabdás-e a szinpatikus, vagy a majd leérettségizek valamikor focista (bocs a negatív példáért, lehetne bármi más is, viszont pont ez jut eszembe).

Új hozzászólás Aktív témák