Új hozzászólás Aktív témák

  • -NoVa-

    addikt

    válasz Gabibácsi #30227 üzenetére

    Azért a kommunikáció apró finomságai. Amikor nemzetközi területen kell érvelni, valahogy elhangzik az illegal migrant kifejezés teljes terjedelmében, ellenben amikor belföldi kampányuszítás történik, akkor lekerül a jelző, és generikusan népcsoport ellen uszít. Aztán csodálkoznak, hogy mindenféle fesztiválon részeg idióták megverik meg fenyegetik a külföldieket.
    Ez nekem a kormány részéről lefedi a győlöletbeszéd fogalmát:
    "A magyar Büntető törvénykönyv 269. §-a közösség elleni izgatás néven bünteti a nagy nyilvánosság előtt elhangzó, gyűlöletre uszító megnyilvánulásokat"
    Mindezt egy olyan országtól, ahonnan 60 éve rengeteg ember menekült nyugatra, tehát némi alapja lehetne az empátiára. Attól még nem kell Svédnek lenni, lehet ezt úgy is, hogy kezeljük a kérelmeket, felügyeljük, betartatjuk a kötelezettségeket, és ellenőriztetjük a rendőrséggel a beilleszkedést. Helyette fél-svéd megoldás van, mert szőnyeg alá söpörjük a problémát, miközben gyűlölködünk.

    Amíg a lakosság elhiszi, hogy csak a kormány és az ellenzék leghangosabbjai között lehet választani, addig marad ez az állapot.

Új hozzászólás Aktív témák