Új hozzászólás Aktív témák

  • WiZARD

    addikt

    válasz Jahno #72225 üzenetére

    Nyugaton más árak vannak és más melósnak kimenni, meg más kint családot fenntartani.
    De amíg ez a munka(erő) könnyen mozdul a több pénzért, addig ez lesz. Ők meg fogják kapni a megfelelő fizetést a munkájukért, aki meg nem áll ki magáért az keres annyit amennyit.

    Ex melóhelyemen mi voltunk a kihelyezett balkáni olcsó munkaerő és a nyugat európaiak munkáit csináltuk ("vettük el"), mert itt olcsóbb, aztán innen vitték tovább Indiába (onnan meg hozták vissza amihez ott túl hülyék voltak). Mindezt szar fizetésért és így nem is bírták hosszútávon megtartani az embereket. Azóta állítólag emelgettek.
    Én nem tudtam és nem is akartam azzal a tudattal dolgozni hogy a balkáni olcsó munkaerő vagyok. Sokaknak ezzel nem volt baja, nem így nézték. Sokan meg cégen belül mentek nyugatra ugyanezt csinálni több pénzért.

    De egy korábbi melómnál is tapasztaltam hasonlót. 3ezret fizettek munkadarabonként (amit 125ért adtak el), kerestek új embert, nem volt jelentkező se. Végül jött egy srác, mondtam neki hogy mondja meg hogy 4ezer alatt nem vállalja, tudtam hogy simán kifizetik.
    Jön ki interjúról a srác. Kérdem na mennyi lett? 3ezer. Kérdezem mondtad hogy többet akarsz? Nem, azt mondták ennyi és nekem ez is elég. :W

    Szerintem ez az embereken múlik. Amíg van aki olcsón is dolgozik, addig sehol nem fognak többet fizetni. Legyen az orvos, pincér, tanár, hivatal, multi, munkás bármi.
    Majd ha elfogy az olcsó munkaerő, aki elvállalja bármennyiért, akkor kénytelen lesznek többet fizetni. Egyszerű kereslet-kínálat kérdés.

    (#72224) Gabibácsi: A minőség az más kérdés, nem feltétlen ár függő. Van aki olcsón kontár, van aki drágán.

    [ Szerkesztve ]

    Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Új hozzászólás Aktív témák