Új hozzászólás Aktív témák

  • zetor2000

    senior tag

    válasz blueboi69 #87962 üzenetére

    Persze, ennek a melónak is megvan a maga szépsége, romantikája, de az csak az utolsó 5-10%. A többi az, amit nem látsz, hogy mennyi, mert a gyerek elmondja, hogy "megvan az ember, felhívom, hogy énvagyokén, ezmegez", és indul a tényleges action. De eddig eljutni valami g*ci nagy robotmunka. 10-1000 facebook oldalt, instát, f*sztuggyamit megnézni, feltérképezni, kapcsolatokat keresni, akármi, és ez az alap. Innen indul, hogy lesz e valami, vagy sem. Ha valami úgy tűnik, hogy lesz, na, onnan már élvezetesebb lehet a dolog (nem mellesleg lesz belőle pár forint apró kiflivégre), és onnan tényleg izgi, hogy Nigériában felhívod a "niggert" (nem vagyok rasszista, csak egy erős szót kerestem a gonosztevő helyett), hogy szakadjon ki az utcára, mert ha nem, akkor a csapos, aki épp most rázza a rongyot, a következő rendelésénél fogja agyonlőni. Vagy ilyesmi.

    Az elmesélt eseted nagyon patent, és 10 ropival lettem szegényebb, mire megértettem Kevin Mitnick 'social engineering' könyvének lényegét. Az alapszitu, hogy nyersz, ha veszel 3 feltöltőkártyát. Vettem, bediktáltam, buktam... megtanultam, hogy az ilyennek nem ülök fel egy életre.

    Amikor nagyon vársz, remélsz, ne adj isten, megy is, amit csinálsz, még egy ilyen is bejön, akkor tiedé lenne a világ, de akkor rájössz, hogy g*cik is vannak. Én 10 ropit buktam, ami ilyen tanulópénznek jó volt (igazából nem, mert azért akkor 2 hétvégén át lehetett inni ennyiért), de nem volt annyi, mint neked a 100-150. Az azért meleg.

    Van 2-3-5 barátom, akik nem tudják, de nekik bármikor, bármennyit, szó-hang nélkül. Papír lehet, hogy lenne, de csak a biztonság kedvéért. Ők viszont talán olyanok, hogy felém is. Ha nem is korlátlanul, de egy rendesebb összegre lehet, jó lennék. Ezt nem tudjuk egymásról, nem ezért lettünk barátok. Így egymás közt az adott szó erősebb az ilyen leírt dolgoknál, de ezt elég nehéz kiérdemelni, és ha nem tartja valaki -és nem tudjuk, mi az oka, és nem is jelzi- akkor nagyon összezár a brigád, és hátizé... onnan érzi, hogy nincs jó helyzetben. Nincs telefonálgatás, sms, mms, facebook poszt, meg ilyenek, csak olyan "qrvaanyád" hangulat kezd el felé terjedni sok irányból. És azt hamar érzi. Ha rendezi a sarát, akkor helyreáll a világbéke, mert nem ellenségek vagyunk, csak jelezzük egymás felé, hogy épp nem csinált valamit jól.

    Ez a dal a lelkünk közötti híd kövei között a malter közötti szeretetet átitató áldás közötti békesség.

Új hozzászólás Aktív témák