Új hozzászólás Aktív témák

  • BobaHWSW

    újonc

    válasz Bujdy81 #90504 üzenetére

    NEM vita inditonak szanom csak szimpla megjegyzes. Nem akarok senkit felhuzni elnezesr ha ez fog tortenni.

    Egyedul eddig Magyarorszagon par magyarnal lattam ezt a velemenyt. Lehet mashol is ez van masnal is, de az nem tunt fel.

    Legtobb orszagban allampolgarsag=oda valo vagy mindegy hol elsz pillanatnyilag. Usa, Kanada, Ujzeland. Ram mar sima residency utan azt mondjak felig mar kiwi vagyok. Olasz, amerikai, spanyol, angol kollegaim allampolgarsaggal 100%ban mint kiwik beszelnek magukrol.

    Szoval en ebbol indulok ki. Kanadai bevandorlo is pikkpakk kanadai lesz mind az o mind a tarsadalom szemeben. Plane a kanadaban szuletett masodik+ generaciosok. Ott mar szo szincs arrol, hogy ne teljes kanadairol legyen szo es ez termeszetes.

    Ezt folytatva, minden amerikai kollegam aki itt el es amerikai allampolgar 99.99999999%ban szavazott haza. Mert baratai, rokonai elnek ott, hazuk van esetleg, talan egyszer hazamennek stb es oda tartozonak erzik magukat. Es Amerikainak vagy epp Kanadainak mondjak magukat (amig nincs ide allampolgarsaguk). Ilyen szempontbol igenis van erdekuk abban, hogy mi tortenik "otthon".

    Ez miatt nekem az a velemenyem, hogy a londoni magyar az magyar hiszen papirja van rola, akinek meg roman allampolgarsaga van az szerintem roman.

    A 21ik szazadban az, hogy mi van a veredben es hol volt a nagyszulod 100 eve vagy epp minek hivtak dolgokat az sokat szerintem nem jelent.

Új hozzászólás Aktív témák