Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz tomcica #22906 üzenetére

    De legalább tudod, hogy jól kifutottad magad és nincs meg verseny után (hetekig) az az érzés, hogy "miért nem tettem magam jobban oda, biztos lehetett volna még faragni pár 10mp-t".

    Én -és ez biztos a még nem kialakult technikából is fakad-, az utolsó 1-0,5Km-en még meg szoktam annyira húzni a tempót, hogy a pulzus fölmegy bőven 95% fölé a mozgásom pedig teljesen szétesik az utolsó 0,5Km végére és úgy esek be a célba mint egy mozgó bádogember, a célfotón/videón utána meg csak csóválom a fejem, hogy képtelen vagyok egy facebook kompatibilis képet összehozni a célban. Ne nem mintha ez lenne a cél :)

    Elsősorban földesúton futok, aszfalton, betonon csak pár méter átvezetőket. Ennek ellenére lehet értelme a meglévő terepfutó cipőm mellé valami nagyobb csillapítású (aszfalt) cipőt venni, hogy biztonságosan tudjam növelni a földesúton futott kilométeradagomat és ezzel gyorsítsam a fejlődést? Jelenleg heti olyan 6x (6-10Km) -t futok (néha beesik 12Km is). Ha esetleg bejelez a bokaszalagom, bármilyen enyhén is, akkor kímélő üzemmódba kapcsolok és a futást az aktuális kör végén aznapra befejezem, tehát úgy gondolom, hogy abszolút biztonságra és hosszú távú fejlődésre játszom.

    Szóval a kérdés az az, hogy érdemes lehet-e itt így trükközni a cipővel?

    Előre is köszi!
    J.

Új hozzászólás Aktív témák