Új hozzászólás Aktív témák

  • LanyUs

    senior tag

    válasz joysefke #23858 üzenetére

    100kg/192 vagyok, 30 és 40 között :) , 14 voltam, amikor először súlyzót fogtam a kezembe és kisebb-nagyobb megszakításokkal nem is tettem le őket. 5-6 éve heti 1-2 alkalommal elkezdtem mellette futni, de erős túledzettség lett a vége, így háttérbe szorult a kondi és előtérbe a futás. Lábam enyhén pronál. 3 cipőt használok egyszerre. Segítségképpen írok róluk.

    Asics 2120 [link]: első futócipőm volt 30k körül a decathlonból. Sokat bírt. Talpa, fűző, felső rész mind-mind sérülésmentes a mai napig. Van vagy 10 éves már. Sétára használom, mert rég lejárt a km benne. 2 napja épp elvittem sáros terepre, mert sajnáltam a többit oda és feltörte a talpam :Y LOL. Elrugaszkodást nem segíti, a többi után már nehéznek is tűnt. Lábam 45/46-os, de érdekes módon kicsi a 46-os :(

    Majd 2 éve egyszerre vettem 3-at is, hogy kiderüljön mi is a nekem való. A Hervisben az eladó nem ajánlotta a Nike Airmaxot nekem a 100 kg miatt.

    Asics Gel Kayano 20 [link]: bíztam benne, hogy egy csoda lesz és az bizony elmaradt. Elvileg a lábamra ajánlott a pronálás miatt és valóban támaszt is rendesen. Jobb, mint az elődje, de hiába a helyesnek vélt futó technikám, minimálisan érzem, hogy még mindig nem csillapít eleget. Térd/ITB fájdalom esetén nem ajánlom. Ennél a verziónál is kicsi a 46-os. Érdekes, hogy boltban nem is tűnik fel próbánál, csak futás közben, amikor kissé dagad a boka. Lehet el is adom a francba, mert csak 100km van benne, viszont nem emelem le a polcról szinte soha. A horror ára 50k pedig messze elüti az esélyét a másik cipőmtől (hoka).

    Hoka One One Clifton [link]: nincs fájdalom enyhe jele sem, tökéletes csillapítás!, támogatja a tempót ( amit mindenki maga szabjon meg, ne a másikéhoz mérjen ). Imádom ezt a cipőt és a következő is hoka lesz az tuti. Egyetleg hátránya, hogy idővel kikeményedett a nyelv a sótól és nyomta a boka első részét amit nemrég ollóval megoldottam :) Levágtam belőle fél centit. :DDD

    Skechers Go Run Ride 4 [link]: ha párommal 4-5-8 km távra megyek, akkor ezt is használom. Annyira nem kényelmes, mint a hoka, de ennyiért nem is vártam többet. Viszont érzetre könnyű. Nem sokkal marad alul a kayano-tól, huhhhhh ez durva :Y Max. tartósságban.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák