Új hozzászólás Aktív témák

  • Agony

    aktív tag

    Sziasztok!

    Mostanában kissé rutinszerűvé váltak a futásaim és szeretnék ebből kizökkenni, mielőtt odaveszik a motiváció a mindennapok szürkeségében. Nekem elsősorban az a fontos, hogy minden nap mozogjak egy órát, nem vagyok versenyző és teljesen amatőr szinten futkározok mindenféle útmutatás vagy cél nélkül.

    Amit esetleg érdemes tudni hogy 2013. májusában kezdtem futni, mert 180 cm-hez 96 kg voltam, természetesen nulla sport múlttal, izom pedig maximum a számítógépezéstől lehetett az ujjaimon. :)
    Akkor -meglepő módon- elsőre lementek 8-10k és rájöttem, hogy nagyon tetszik nekem ez a sport, így júniusiban futottam egy félmaratont, szeptemberben pedig egy maratont.
    Végül mivel nem versenyzés a cél megmaradtam a napi szintű 10-20k vonalon, mert az viszont fontos számomra, hogy hetente legalább 4x-5x futhassak.

    Szépen fejlődött is a dolog, tavaly júliusban Balatonfüreden az éjszakai félmaratont sikerült 1:27:51 alatt abszolválni, jobb napokon a 10k is megy 4 perces kilóméterekkel és a mindennapokban 4:30-al futom a 10-15k-t, itt viszont kb. fél éve megrekedtem. Nincs fejlődés, csak rovom ugyanazokat a távokat, ugyanazokkal az időkkel, heti 4-5 alkalommal.

    A fentiek alapján szerintetek van lehetőség célzott edzéssel (pl. intervalozással) amatőr szinten tovább fejlődni vagy nagyjából ez a hobbi futás vége és 3-4 éves sport múlttal ne telhetetlenkedjek?

    Előre is köszönöm a segítséget!

    Üdv,
    Levi

    Start with a whisper, end with a scream!

Új hozzászólás Aktív témák