Új hozzászólás Aktív témák

  • SirRasor

    őstag

    válasz #64052736 #75123 üzenetére

    2 éve kezdtem Wim Hofozni. Akkor csak hébe-hóba hideg-zuhanyoztam, mert az brutális, de a légzést csináltam olyan 2021 május óta, aztán valamikor nyár végén abbahagytam és ennyi. Eléggé megterhelőnek élem meg a légzéseket és így nehéz rávenni magam.
    Pár hete kezdtem csak újra.
    Itt egy légzés, mellkaspánttal. Nem gondoltam volna, hogy ennyire megtolja a pulzust :U
    Az is durva mennyire visszaesik körök között (mondjuk 42-45-ös pulzussal alszom, tehát ébredés környékén még 45-50).

    2021 január óta futok rendszeresebben. Kb. akkor március óta van Garminom és kezdtem az 5k-s majd 10k-s edzéstervet. Ment, ahogy ment.
    Tehát már 1 hét wimhofozás után az tűnt fel, hogy sokkal könnyebben lefutom az edzéstervben kínált futásokat. Gyorsabban megyek, kevésbé fáradok...mintha az oxigénfelhasználásom brutális mértékben javult volna és szinte semmi idő alatt.
    DE a fentiek miatt lehet csak véletlen is, mert egy össze-vissza futkosás után egy normális tervet követve is elég szépen lehet fejlődni és csak 1-2 hónapja toltam az edzéstervet, amikor még a fejlődési görbe elég magas.

    Tehát válaszolva a kérdésedre, brutális teljesítményjavulást tapasztaltam csak a légzéstől (reggel, éhgyomorra 3 kör)
    Most újrakezdve már nem érzek akkora javulást (úgy érzem, hogy amit régen csináltam, az sokáig elkísér; nem kopott ki teljesen), llletve pont ma sokkal melegebb volt, mint máskor, azért is ment sokkal jobban.
    Ja és 2 napja tolom a napi 5g kreatint is. Azóta most futottam először és azért az is megtolt most (tesztek alapján, ha valaki jól reagál rá, akkor ~+5% teljesítményt jelent)

    Pulzus 2 éve 199 volt a max, de annyira nem merem megtolni azóta sem :B

    [ Szerkesztve ]

    Make Love not war!

Új hozzászólás Aktív témák