Új hozzászólás Aktív témák

  • Zola007

    veterán

    válasz brownus #99504 üzenetére

    huhuhú, ebbe most nem menjünk bele :)
    Mondok eszközhasználati példát:

    pl. futócipőben nekiállni guggolni. Semmi visszajelzést nem kapsz a talajtól a törzs stabilitását illetően a vastag szivacs talp miatt. Többek között ezért guggolnak a súlyemelők kemény/fatalpú cipőben és húznak az erőemelők Chuck Taylor csukában vagy max zokniban, hogy érezzék a talajt.

    Vagy övet viselni merevlábas felhúzáshoz. Ha előre hajolsz, akkor az öv ferdén eltávolodik a háttól. Az alsó pereme viszont ott marad és a hasad is tartja, ezáltal azt érzed, hogy tart és feszít, de közben pedig semmit nem ér, cserébe kikapcsolod vele a gerincmerevítőd helyzetérzékelését. Sokan azt hiszik, hogy ha felveszik az övet, onnantól egyenes a hátuk mint a nyíl, pedig ugyanúgy görbül, az öv nem erre való.
    Kiss Jenő mondta egyszer egy cikkben, hogy övet csak a függőleges terheléshez használjunk, mint az overhead press, guggolás.
    Az erőemeléstől itt most tekintsünk el, az nem emberi súlytartomány és ott cél nem tankönyvi forma, hanem hogy A-ból B-be jusson a súly vezényszóra bármi áron.
    De mondjuk 1,5-2x testsúly alatt ahhoz sem érdemes, mert a törzs feszesség-érzékelést rontja.

    [ Szerkesztve ]

    Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs

Új hozzászólás Aktív témák