Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • #15490560

    törölt tag

    válasz mufi #164465 üzenetére

    Amikor ritkán hasábot eszünk, akkor szerintem a legegészségesebb: Aviko Zig-Zag vagy Long, sütő 10 percig előmelegítve 200 fokon, tepsibe sütőpapír, arra minden zsiradék, olaj nélkül a hasáb, majd 10 percre be a sütőbe. Tökéletes lesz, tocsogás nélkül. Mást is meg lehet persze csinálni ugyanígy, csak kell egy jó sütő hozzá.

  • stratova

    veterán

    válasz mufi #164465 üzenetére

    Szerintem itt kicsit OFF, de pácolt/zsírozott húshoz sülthöz, fasírthoz nem rossz (de minden porción legyen egy kis olaj vagy zsír, vagy pácolva legyen) nálunk az első szériás ActiFry volt 9 évig, de ha elromlik 15-20k javítani garanciaidőn túl. Sült krumpliból olaj/zsír nélkül eddig csak a fagyasztottból csinált olyat, amire azt mondtam, hogy na ez így frankó. De lehet én voltam lusta vagy egy helyett azért inkább 2 kanál zsír kéne. Mondjuk eleve sütni való sárgát néha nehéz kapni, de ha nincs elegendő zsiradék, akkor ez gyakorlatilag felpuffasztja és kiszárítja kicsit és csak frissen értékelhető. Tehát amit így sütsz, valamennyire előkezelni érdemes. Előre panírozott (bár azt itt a CH miatt nem szeretik) termékekhez teljesen jó (és Aldi Lidlben kapni is olyan rántott csirkét, ami nem csak nyomokban tartalmaz húst).
    Mi amiatt vettünk keverőlapátosat, mert egy sültkrumplit vagy nem szaftos, inkább ropogós brassóit simán ott lehet hagyni s nekünk pont ez a lényeg. Ami nem keverőlapátos abban meg rázogathatnád az ételt, nem sütne egyenletesen, abból egyet próbáltunk, ment is vissza a boltba.
    Múltkor en bloc elfeledtem az egy kanál zsirt az édesburgonyáról, mintha sütőtököt ettem volna :D de a zsírban tocsogás már nekem sem kéne.
    Női fórumokon pl hoxa, akad eszmecsere az ehhez való receptekről.
    Lidlben forrólevegős sütő Silver Crest márkanévvel fut néha szezonálisan, ha nem sürgős és nem akarsz érte 40-60-at ott hagyni, akkor pár videoteszt megvizslatása után kipróbálhatod, ha lesz megint. Magyarán olaj/zsír nélkül ebben se süss olyat, amit amúgy olajban úsztatva sütöttél, használj zsiradékot csak elég kevesebb. S tényleg nem kell annyit szellőztetni utána.
    Nnna nekem már be sem kell lőni a napi ösztrogént.

Új hozzászólás Aktív témák