Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• motrola

aktív tag

válasz ad4m1337 #34421 üzenetére

A maszk, szemüveg, kapucni ellen nincs jó védelem, csak a riasztó amit nem zavar az öltözék. A facebook-on az előbb láttam egy felvételt forgatható emberkövetős kamerával készült és a betörők nevét is kiírták. Nappal 11:20-kor törtek be felismerték őket.
    Itt jobbára a Reolink, meg a TP-Link kamerákról lehet olvasni, mivel azzal van a legtöbb gond. Hikvision, vagy Dahua kamerákra nem szoktak panaszkodni, nem sok romlik el belőlük. Van olyan régebbi HD-s Dahua kamerám ami ma is működik. A nagyobb felbontású kamera kedvéért tettem félre.
    Talán az Annke még 1 olcsóbb lehetőség.

• hevepapa

senior tag

válasz ad4m1337 #34421 üzenetére

Túl gondolod ezt a témát.... Persze ha a betörőn sapka, maszk vagy ilyen baromság van akkor nem látszik az arca. A logikád alapján akkor minek a kamera? Persze ha nincs áram mert a betörö: az utcán lecsapta a szekrényben a megszakítót, elvágta a villanyvezetéket, ha leveri a kamerát, ha elviszi az NVR-t, akkor sem lesz kamera felvétel. De ha egy meteor esik a házadra akkor se lesz felvétel. És még lehetne sorolni napestig mikor nem lesz értékelhető felvétel az eseményről.
    Nem akarlak meggyőzni semmiről, de a betörők 95%-a nem ennyire szofisztikáltan készül a műveletre :) Sok esetben a rendőrnek nem is kell hogy felismerhető legyen az arc. Megtörtént eset: betörtek egy üzletbe, a helyszínelő rendőr visszanézte a kamera felvételeket (ott voltam, láttam!) és már amikor az utcán közelített a figura, megmondta hogy tuti ő volt az. Az arc nem látszott, de a mozgásból felismerte. És valóban ő volt, kimentek hozzá, meglett a szajré, ment a böribe.

"És meg szeretném érteni, hogy én mint vásárló milyen indokkal, magyarázattal adjak ki +20k -et."
    Üdv a piacgazdaságban... Annyi az ára, amennyiért árulják. Kell vagy nem kell? Az eladó nem tudja neked elmagyarázni a pontos technikai apróságokat ami olcsóbbá vagy drágábbá teszi a kamerát. Mondok 1 példát:
    Jobb ha a kamera tudja a H.265 kódolást? Igen. Drágább lehet egy ilyen kamera mint ami csak H.264-et tud? Igen. Miért? Mert a H.265 licenc díjas és lehet hogy kell bele egy 2 dolláros chip is.
    1 apró adalék: az a kamera amit 27 ezerért vettem jelenleg az árukeresőn 31-54ezer ft közt van bolttól függően. Miért ekkora az eltérés? Piacgazdaság van...
    Még egy apró kiegészítés ehhez: a kereskedőnek eladó a portékája és az az érdeke hogy nála vedd meg - lehetőleg a minél drágábbat. Természetesen az a legjobb minőség, tudás ami nála kapható - a más boltban forgalmazott cucc gagyi! Ha a botl a Hikvision/Dahua/bárki importőrétől kap bónuszt akkor sohasem fogja neke dazt mondani, hogy pl. Reolinket vegyél mert az jobb és olcsóbb.

Új hozzászólás Aktív témák