Új hozzászólás Aktív témák

  • naja

    aktív tag

    válasz Rotor82 #15877 üzenetére

    Sziasztok!
    Indukciós főzőlapról anno nekem azt mondták, hogy mindegy melyiket választjuk, nincs nagy különbség a technikában. A nagyon drágák (pl: Miele) kivételével mindet ugyanott gyártják. Ráadásul ezek a dolgok nem igen romlanak el.

    Amiben különbség van:
    -főzőzónák száma és mérete
    -kezelő felület mennyire kényelmes (pl: van-e és mennyi időzítő; a csúszkás beállítás jobbnak tűnik, mint plusz/mínuszt nyomkodni),
    -az üvegnek matt vagy fényes a felülete (mindenki eldönti melyiket tetszik neki)
    -ha jól emlékszem az hogy mennyire mélyen lóg be a pult felülete alá és mekkora a kivágás az nem teljesen egységes, így azt egyeztetni kell előre, hogy be fog-e férni.

    Amire érdemes odafigyelni:
    -az üveg a szélén fém keret nem árt ha van (kifutó étel ne tudjon kifolyni, illetve edény talpával ne lehessen lekoccintani/csorbítani az üveg peremét),
    -nem tudom hogy létezik-e egyáltalán fali dugós változat (talán az 1-2 zónás mobil főzőlapokból), de szinte TELJESEN BIZTOS, hogy a 3-4 főzőzónásakat szerelni kell. Sőt nem árt ha villanyszerelő végzi, mivel az indukciós főzőlap akkora kakaót igényel, hogy ha alul méretezett vezetékre köti rá valaki, abból komoly baj lehet.
    -az áram kapcsán lehet még kérdés, hogy hány fázisú áram kell neki (vagy valami ilyesmi, ehhez sajnos nem értek), ezt is illik leegyeztetni előre.

    A H05BB-F egy vezeték típus/szabvány, ha jól tudom. Pont az előbb írtak miatt van rá szükség.
    Érdemes ide bekukkantani, ha valaki netán házilag akarja a bekötést elintézni. (Beleolvasva a dolgokba nekem egyből elmenne a kedvem tőle.)
    Szóval ha nem értesz a villanyszereléshez, akkor érdemes még az indukciós főzőlap árához hozzászámolni a villanyszerelőt is. Mi 6-8 eFt-ből megúsztuk, mert szerencsére minden elő volt készítve, és rendben volt.

    ********************************************************************************************
    Szeretném hozzáfűzni az egészhez, hogy én nem értek a villanyszereléshez és a villanysütőkhöz. Csak azt írtam le amit nekem ajánlottak, illetve velem megtörtént.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák