Új hozzászólás Aktív témák

  • st6969

    őstag

    válasz mzso #16072 üzenetére

    Szia,
    kerámia és kerámia között óriási különbség van. Vannak az olcsó 1 rétegűek (ilyet véletlenül se, szó szerint 1x használatos), és van a drágább több rétegű. Nekem volt mindkettő, de még a drágább sem tartott fél-1 évnél tovább. Ha nem mosogatógéppel mosogatod őket, akkor tudsz növelni az élettartamán (bár ez a teflonosra is igaz). Egy darabig nagyon jó, egy mozdulattal tisztára tudod törölni, nem marad ételszagú. De idővel nálam az történt, hogy egyszerűen elvékonyodik a bevonat azon a részen, ahol érintkezik a főzőlappal (indukciós) és fél év után, bár látszólag ugyanolyan, a közepén könnyen leég az étel. És lassan is melegszik fel egyéb jó minőségű serpenyőhöz képest.
    Tény, hogy sok félét nem próbáltam, mert ritka az az edény, ami kerámia bevonatos és indukciós lapon is használható, minőségi, de nem csillagos ég az ára (10e alatt mondjuk), és esetleg még mosogatógépben is tisztítható.
    Ami biztos, hogy (bocs, hogy már megint ezzel a céggel jövök :P ) az ikeának kiváló minőségű edényei vannak, szerintem nem véletlen, hogy nincs köztük kerámiás.

    (#16071) Acef
    Szerintem ezen a gépen nem tudsz hőfokot állítani. Tegnap én is kipróbáltam a műszálas programot (egy poliészter töltetes takarót volna kellett szárítani), hát "extra száraz" programon se sikerült megszárítani. Hasonló a gépünk, mint az említett típus (csak 260BY a vége). Szóval a műszálas program használatát azt hiszem, befejeztük.

Új hozzászólás Aktív témák