Új hozzászólás Aktív témák

  • #40553216

    törölt tag

    válasz attiati #22820 üzenetére

    Ha van automatikus szellőztető rendszer, akkor a lakásodban folyamatosan alacsony a páratartalom, mivel tél van. A kinti, hideg levegőnek hiába magas a relatív páratartalma, amint felmelegszik a lakásban, jelentősen lecsökken. Ha mégis penészesedik, akkor nem működik jól a rendszer.
    És akárhogy is nem hiszed, a hőhíd a penészesedés oka.
    A párásodás átlagos értéke messze nem 70%, inkább 50-60, hogy 90%-ra felmenjen, az meg legfeljebb, ha zárt fürdőszobában, a zuhany félórai, folyamatos, meleg, forró vizes használata mellett.
    A hőhidak megszüntetésére óriási faszságot írt a végén. Mert a ház teljes leszigetelésével (vagy a szigetelés általános vastagításával, javításával) nem szűnnek meg a hőhidak. Ezeket kifejezetten az ezt célzó, ezekre a helyekre tett extra szigeteléssel érik el.
    A megagigafaszság pedig, amivel teljesen hiteltelenné teszi a teljes mondandóját, az az, hogy egy általános szigetelés, miután eltüntette a hőhidakat, akkor a lakás teljes belső felületét teszi penészveszélyessé. Baromság!
    Tegyél egy próbát: irtsd le a penészt, és naponta szellőztess, akár többször is! És figyeld meg az eredményt. A Szavó jó. Én csak klóros anyaggot (hypo, Domestos, ilyenek) használtam eddig, de megnéztem, mi van a Szavóban. Hypón kívül NaOH, azaz nátrium-hidroxid. Adtam egy kicsit a hígított hypós cucchoz, úgy látom, hatékonyabb.

    Pluszban fűteni faszság. Ha kellő mértékben szellőztetsz, akkor a relatív páratartalom mindenképp alacsony lesz.

    (#22828) pjen
    22 °C helyett 25 °C-ra fűteni óriási és tök felesleges pazarlás (több tízezer forint éventeKalkulátor), ráadásul tök egészségtelen is, mert éjszaka jobb hűvösebbe aludni, de ha nappal felfűtötted 25 °C-ra a lakást, nem nagyon hűl le kellően hűvösre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák