Új hozzászólás Aktív témák

  • Cyrin

    addikt

    válasz Csabroncka #35053 üzenetére

    nem keverem össze, az enyém valami ilyen volt.

    nem azért lassú, mert nem izzik föl gyorsan a fűtőszál, hanem a lassú hőátadás miatt. Egy nagy edény levest kb nem bírod kivárni mire felforral, a gáz gyorsabb, az indukció meg villámgyors. Soha nem is főztünk rajta levest, de arra pl jó volt, hogyha már felforrt az indukciós részen, akkor ez forrásban tartotta. nekem azért kellett mert nem akartam az összes edényt lecserélni, alu+teflon palacsintasütő, vékonyfalú inox lábasok ezen mentek...

    és mivel nagyon lassan forral fel mindent, így sokat is fogyaszt, mert jóval több ideig tart mint a kb ugyanolyan fogyasztású, de mindent sokkal hamarabb felmelegítő indukcióson.

    ráadásul az indukciós kör felületi hője sokkal kevesebb, így a szennyeződések se égnek rá annyira (pl olaj) könnyebb takarítani.

    panelba filóztam hogy teljes indukciós legyen-e, de ide a gáz a racionális választás:
    - minden edényhez jó (nem kell újakat venni)
    - legkisebb működési költség
    - elfogadható melegítési hatásfok, kb az indukciós és a kerámia között félúton.
    - negatívum: takarítani macerásabb, nyílt láng, oda kell figyelni a páraelszívó magasságára, valahol megjelenik a gázcső.

Új hozzászólás Aktív témák