Új hozzászólás Aktív témák

  • kicsi kecske

    tag

    Sziasztok!

    Hamarosan háztartási gépek vásárlása előtt leszünk ezzel kapcsolatban kérnék pár tippet, konkrét példát, saját tapasztalatot. Tudom, hogy tele van a topic "melyik modellt érdemes" választani kérdésekkel, ezért próbálom szűkíteni a dolgot.

    - Hűtő:
    Elsőre 2 külön álló alul fagyasztós hűtőben gondolkoztam (1ik beépíthető, a másik majd a garázsban lenne) de én hajlok a side by side felé. Abból a megfontolásból, hogy baromira nem lesz kedvem állandóan lerohangálni a garázsba ha kell valami olyan üccsi stb.
    Side by sidenál nézegettem, de elég széles a repertoár. A konyhabútor fehér lesz ezért céloznám meg a fehér hűtőt is. Majd a méreteket nézegettem, a 120 széles és 170-210 magas simán elfér, nem probléma, viszont nem tudom mennyire nézne ki bután a 60-61es pult mélységhez mellérakni egy 70-80as hűtőt ami full kilóg. Emiatt lehet 60-67es mélységbe gondolkoznék. Vízadagoló/kávédaráló kiskutyamegőrző funkció nem kell, viszont sok tároló hely, nofrost igen. A kérdés, hogy létezik-e olyan (egyáltalán van-e értelme) 2 kompresszoros modell ami inverteres. Kell-e ez nekem vagy nem nagy a különbség az 1 és 2 kompresszoros között? 2 típust is néztem amúgy, az egyik francia ajtós aminél felül van 2 hűtő rész alul kihúzós nagy fagyasztó. A másik pedig bal oldalon fagyasztó jobbon pedig a hűtő. Ezzel kapcsolatban nem találtam pro/contra érveket, bal-fagyasztó, jobb-hűtőre írták páran, hogy nem jól pakolható a fagyasztó része. Bár sztem 120 szélben ez nem igazán lehet probléma.
    Erre tudtok valami konkrét megbízható márkát/típust mondani? Lehetőleg minél több garival. Találtam egy jó fehér Liebherr-t de 600k.. 400 fölé pedig semmiképpen se mennék, mert akkor már inkább veszek 2 külön hűtőt 150kér és a maradék 100kért elrohangálok a garázsig meg vissza :D

    - Mosógép:
    Nem kell szárító funkció, lesz külön szárító gép. 6+ kiló sztem kéne. Most 2 fő mosunk heti 3-4 adagot, de már tervben van a gyerek is. Háziállat nincs.
    Elux és AEG gépeket néztem 120-130k körül, de gari tekintetében 1-2-3 éveket adnak "csak". Mosógép forumban most nyomják a Bosch gépeket, mert ott 5 év a gari, meg a Gorenjére írták, hogy strapabírók. Igazából nem tudom mosógépben milyen wonder faktorok kellenek.. Jó az automata súlyérzékelős dolog, változatos, jól testreszabható / jól kitalált programok. Magas centrifuga, könnyű tisztítás. Férjen bele 120k körüli összegbe, de nem baj ha kicsit fölé megy, csak legyen értelme fölé menni.

    - Szárítógép:
    Mosógép tetején lesz. Igazából nincs nagy igény, jó gari legyen rá, megbízható legyen és a mostani "must have" funciókat tudja. Itt is AEG és Elux termékeket nézegettem hasonló 150k körüli kategóriában. Alapvetően mivel még sosem volt szárító gépem, fogalmam sincs mi az a "must have" ami kell bele. Hőszivattyús típust néztem, mert elvileg az jobban szárít (kisebb hőmérsékleten, kevesebb villany felhasználásával).

    - Mosogatógép:
    60as pultba építhető modell legyen. Típus/márka igazából mindegy. Nézegettem jó áron IKEA gyártású termékeket, de itt még annyira sincs fogalmam, hogy miben különbözik 1-2 eszköz. Áramhasználat / teríték méret oké, de azon kívül nem tudom milyen extrákat tudhatnak ami megéri az árát. 1-2nél olvastam az automata ajtónyitást, amire páran panaszkodtak is, hogy a felcsapó pára szétszedi a munkapult alját és kb tócsa lesz miatta a padlón.
    Ebben a kategóriában bármi jótanácsot, vásárlási útmutatót szívesen veszek.

    “Mindig is néptáncos akartam lenni, de rá kellett jöjjek, hogy olyan nép nincs, ahogyan én táncolok!”

Új hozzászólás Aktív témák