Új hozzászólás Aktív témák

  • peppe79

    senior tag

    válasz mephi666 #49992 üzenetére

    Persze, a célnak tkp. bármilyen sütő megteszi. De ha adott a lehetőség, és nincs is jelentős árkülönbség, miért ne vegyen az ember egy komfortosabbat, vagy az igényeinek megfelelőt?

    "275 fok mire kell?"

    Pizzasütésre. Tulajdonképpen még ez is kevéske, de a 250 °C-tól mindenképpen jobb. A pizza sütésének ideje, ideális esetben mindössze cirka 3 perc, egy ~350 °C-os kemencében sülve. A tészta ilyenkor kellőképpen lágy marad, csak a peremének kérge lesz vékonyan roppanós, a szósz és a feltétek nem száradnak ki, a tészta nyúlós lesz, a teteje nem keményedik meg.

    Ha az otthoni sütőket vesszük alapul, egy olcsó légkeveréses sütő legmagasabb hőfoka 250 °C...mármint elméletileg. Ha hozzászámolod a hőingadozást is, akkor csak olyan 240 °C, vagy talán attól is kevesebb. Ha valami oknál fogva még ráindítod a légkeverést is, onnantól meg már csak kb. 220 °C. Egy - elméletileg - 275 °C-os maximumra képes -, hőlégbefúvásos sütővel mindenképp egy fokkal jobb eredményt kellene elérni, legalább is pizzasütés terén. Persze a tészta elősütését vélhetően így sem lehet megúszni, de a feltétek talán kevésbé száradnak ki.

Új hozzászólás Aktív témák